OP-5 finner feil i Homeland…

Vi i OP-5 har skrevet varmt om den nye serien Homeland tidligere. Men vi ser oss nødt til å påpeke en feil.

Siden OP-5s ene halvdel er forlagsredaktør og må på utdelingen av årets Bragepris, blir det ikke den lengste bloggposten i dag. Og jeg sliter med å finne videoer eller bildemateriale som understøtter kritikken min. Men nok om det.

Åpningen av kritikerroste Homeland (les vår artikkel om serien her!) inneholder en scene der en stressa Claire Danes stresser gjennom Bagdads gater mens hun snakker med sin overordete på telefon.

Da jeg så denne scenen var det noe som ikke stemte. I bakgrunnen skimtes en brått åskam. Og slike finnes ikke i Bagdad (har selv vært der med amerikanske styrker under krigen i 2007). Der er det helt paddeflatt. For meg så det ut som Homeland var filmet i Amman, Jordan, som har akkurat den kuperte geografien vist her. Noen som vet om det stemmer? Bagdad var det i alle fall ikke,

Hører jeg noen si at dette er en bagatell? Ok. Men faktum er at filmskapere som har skutt filmer satt i Bagdad det siste tiåret, har hatt problemer med å finne realistiske locations. Paul Greengrass tok med Matt Damon og resten av crewet til Marokko under filmingen av den ikke helt vellykkede Green Zone.

Mest originalt valg av Bagdad-location finnes nok likevel i Generation Kill, som sikkert mange har sett. Der gjorde man, som Alexander Skarsgård forteller her, filmingen i Maputo, Mozambique! Og det funka som f…

Sjekk for øvrig denne siden, Movie Mistakes

Til dem som savner Generation Kill: Her er den fine slutten. Til dere andre: Den er veldig realistisk.