OP-5 med gjester på Krimfestivalen

Sjekk her da! Utenlandske stjerner, de beste journalistene, gangsterskuespillere og krimdronninger, alle sammen er gjester når OP-5 holder hoff på Krimfestivalen.

5 – 7. mars er det duket for Krimfestivalen i Oslo, og OP-5 holder nok en gang hoff nede i Teaterkjellern. Ikke bare er det gratis, de serverer leskende drykk og kriminiminiminell stemning bare noen trappesteg ned fra Akersgaten.

Sjekk også hele programmet på Krimfestivalen

Som i fjor har vi vår egen session hver dag, og i år topper vi som vanlig gang programmet med de flotteste gjester fra Norge og utlandet. Se bare på dette stjernelaget som skal snakke løst og fast om krim, true crime, Bond vs Bourne, TV-serier og favorittfilmer:

Torsdag 5. mars kl 17.30: William Landay og Emma Healey
William Landay har skrevet den internasjonale thrillersuksessen Defending Jacob, so ble sluppet i Norge som Til Jacobs forsvar. Litt rettsdrama, litt familiehorror, mye bekmørk thriller og hundre prosent pageturner.  Les mer her: Har William Landay skrevet årets thrillersensasjon?
Emma Healey brakdebuterte med Elizabeth Is Missing, en kritikerrost, prisvinnende krimfortelling om Alzheimer-rammede Maud som prøver å finne venninnen Elizabeth. Tom Egeland ga boken terningkast 6 i VG, og vi ble sjarmert i senk da vi leste boken i fjor sommer. 

Fredag 6. mars kl 17.15: Anne Holt og Petter Skavlan
Anne Holt er like fast på OP-5-timen som Aslak og meg. Det er fordi hun elsker Daniel Craig, ser mer TV-serier enn de fleste TV-bloggere, avbryter oss når vi snakker og forteller historiene som får vårt kritiske publikum til å gapskratte som om de var på standup i Harlem. Hun er rett og slett en OP-5 Hall of Fame-kandidat den dagen det skal åpne. I tillegg er Anne Holt co-aktuell med en av de beste norske thrillerne de seneste årene, fotballmysteriet Sudden Death.
Petter Skavlan ble nominert til Oscar og Golden Globe, for Kon-Tiki. Trenger vi si noe mer? Jo, for moro skyld skrev han en tekst som vant Eurovision Song Contest i 1995. Slike folk vil OP-5 ha på scenen.

Lørdag 7. mars kl 18.00: Kadafi Zaman og Abubakar Hussain
Når ikke Kadafi Zaman vifter bort skitne nynazister live på TV 2, sitter han dypt nede i internetten og leter etter norske fremmedkrigere eller følge Oslo-politiet på patrulje i sene nattetime. Eventuelt holder hoff på Lorry og forteller de beste røverhistoriene veggene der har hørt, og det sier ikke rent lite.
Abubakar Hussain var den kuleste fyren i både gangsterfilmen Izzat og gangsterserien Taxi, før han fikk eget TV-shows på NRK med Tabu for Abu. Det var så bra at han ble kåret til Årets Gjennombrudd på Komiprisen, samtidig som han fremdeles er den beste på både rød løper og Twitter.