OP-5 på Krimfestivalen

OP-5 stiller med et internasjonalt stjernelag på Krimfestivalen i Oslo. Sjekk hvem som kommer sammen med vår faste gjest Anne Holt.

Det er bare å krysse av i kalenderen, første uken i mars er Krimfestivalen i Oslo. Vi skal komme tilbake til resten av programmet, for det er som alltid meget sterkt, men først: la oss snakke litt om oss. Smilefjes.

Tradisjonen tro har Aslak og jeg faste seanser i Teaterkjelleren. Der slipper forfattere å drive reklame for egne bøker, for vi vil bare snakke krimfavoritter, årets mest spennende filmer, James Bond vs Jason Bourne, hvilke krimserier som burde fått mer oppmerksomhet og alt sånt. Spenstig nerding, med andre ord.

En av spenningsmestrene som kommer, er denne karen. Han har braksuksess med romanserier fra Portugal og Vest-Afrika. Les mer under bildet…

Robert Wilson

TORSDAG 3. MARS kl 17:00
I år starter vi festivalen 
med en internasjonal stjerneduo,
Da kommer Robert Wilson (bildet over), som tok oss med storm på slutten av 90-tallet med A Small Death in Lisbon, The Company of Strangers og Javier Falcon-serien, etter han hadde skrevet knallhard noir fra Afrika i Bruce Medway-serien (Sjekk Blood Is Dirt!). Vi snakker en av OP-5s favorittforfattere fra tidlig 2000-tall.  Wilson gjester sammen med en annen favoritt, men av nyere dato. Vi la tidlig merke til Peter Swanson da han debuterte med The Girl With A Clock For a Heart, og i år fikk han et skikkelig gjennombrudd med The Kind Worth Killing.  Swanson skriver morsomt og mørkt og med oppsiktsvekkende cliffhangers fra en verden av psykopater, femme fatales og kyniske forretningsmenn. Er Peter Swanson den nye Harlan Coben? Damn right! Og han kommer til oss! Highfive til Krimfestivalen.
Peter_Swanson_11 (1)

Les mer: Hele programmet på Krimfestivalen 2016

FREDAG 4. MARS kl 17:00
Anne Holt og Håkan Nesser serverer underholdning til fredagspilsen. Anne Holt er vår favorittgjest gjennom alle tider, den norske krimforfatteren og eks-justisministeren har dosert de flotteste monologer og analyser på OP-5-timen, og er verdt turen alene. Hun er også aktuell med Hanne Wilhelmsen-romanen Offline, som får strålende anmeldelser. Håkan Nesser (bildet under) er en av de store svenske krimforfatterne, og har skrevet seg inn i historien med seriene om Van Veeteren og Inspektør Barbarotti. I tospann med Anne Holt? Nå er han aktuell med det Elling-aktige mysteriet 11 dager i Berlin. Vi garanterer suksess.

Håkan Nesser_173924b_Foto_Caroline Andersson
(Foto: Caroline Andersson)