Our Kind of Cruelty: Da han stalket henne

Hva skjer når hun gjør det slutt, men han tror bruddet bare er neste del av flørten? Araminta Hall har skrevet sommerens stalkerthriller for deg.


Sommeren nærmer seg,
og du trenger en medrivende thriller som kan gi deg frysninger på den varmeste Syden-strand. OP-5 til tjeneste! Etter tips fra Anja på Krimfestivalen slukte jeg Araminta Halls pageturner av en thriller for noen uker siden, og det tipper jeg du gjør også. Hør bare her:

Hva skjer når leken har tatt slutt og forholdet er over, men en av partene tror bruddet bare er neste steg i dyrking av lidenskapen? Den vellykkede bankmannen Mike Hayes er nemlig overbevist om at eks-kjæresten Verity «V» Hilton egentlig bare tuller med ham når hun gifter seg med den nye flammen Angus, og historien blir til Araminta Halls iskalde thriller Our Kind Of Cruelty.

Mike og V har i årevis drevet det hjemmelagde spillet The Crave, hvor hun flørter med fremmede menn på bar helt til han kommer og redder henne med bred brystkasse og strengt blikk. The Crave-kveldene ender med lidenskapelig sex på nærmeste toalett eller motell, og når V treffer Angus går Mike rett i The Crave-modus. Fosterhjemsgutten Mike reagerer ikke godt på å bli forlatt, så hans eneste reaksjon er å la The Crave ta over livet sitt, og dermed også Vs liv. Han er en stalker.
 
Hvem er denne karen? Les også om stalkeren Dirty John

Our Kind of Cruelty skiller seg fra andre psykothrillere med at den kun ser situasjonen fra stalkerens ståsted. Som leser venter man hele tiden på en Flink pike-variant hvor flere fortellerstemme skal kaste lys på situasjonen, men Mikes galskap eksponeres kun bit for bit av ham selv. E-postene til V som blir stadig sintere, leiligheten han bygger om for at den skal være perfekt når hun flytter tilbake, løgnene han forteller naboene om samboeren som er på jobbreise, alt legitimeres av Mike som en del av The Crave. Og hvorfor sitter Mike i fengsel når han forteller sin historie?

Araminta Halls bevisst ensidige fortelling om Mike er et fascinerende stykke thriller som zoomer inn på et moderne samfunn som mistror kvinner som er glad i sex. For til slutt står denne forfriskende krimfortellingen igjen med spørsmålet: Hvem får skylden når eietrang og seksuell utfoldelse får dødelig utgang?

Denne saken sto også på trykk i A-magasinet. Aslak og jeg skriver der ukentlig og jeg anmelder serier, så abonnér gjerne!