Påskekrim – syv krim og thrillers

Skal du ut og handle bøker til påskelesing? Her får du syv tips fra oss, fra rettsdrama og sørafrikansk vold til internasjonal spionaction og L.A.-advokat.

Til Jacobs forsvar av William Landay
— Vi hyllet William Landays velskrevne, mørke og overraskende rettsalsdrama da den var ute på engelsk, nå er boken ute på norsk og en definitiv favoritt i påskekrimmarkedet.
Les mer: har William Landay skrevet årets thrillersensasjon?

I Am Pilgrim av Terry Hayes
I Am Pilgrim kommer på norsk senere i år, men det er bare å kaste seg over denne heseblesende mursteinen av krim, thriller, spiondrama og internasjonal datelineaction.
Les mer: Storslagen spiondebut fra Mad Max-forfatter

Den siste pilegrimen av Gard Sveen
— Vi er bare kommet halvveis i Gard Sveens Riverton-vinnende debutroman, men vi sier som i traileren til The Comedian: “I like it in here!”. Handlingen veksler mellom 17. mai 2003 og etterkrigstiden i et paranoid, posisjonsorientert Skandinavia, og Gard Sveen viser seg som en krimforfatter med selvtillit, overblikk, stødig penn og dramatiske overraskelser på lur.

Pappas pike av Margie Orford
— Sør-Afrika er et av våre favorittland rent feriemessig, men det er også hjemstedet til noen av våre favorittforfattere. Deon Meyer er kjent for det norske publikummet, men Margie Orfords fargerike, voldelige og medrivende bok om kidnappingen av en liten jente på ballettrening sender henne inn i krimvarmen.
Les mer: – Så lenge de ikke prøver å drepe deg, er sørafrikanere hyggelige folk

Killing Pool av Kevin Sampson
— Liverpool er så mye mer enn fotball og The Beatles. Det er også heroin, gangsters, mislykkede Liverpool-spillere og møkkskitne penger. Det skriver Kevin Sampson om i The Wire-aktige Killing Pool.
Les mer: Scouser Noir

En norsk spion av Aslak Nore
— Jada, det er den ene halvparten av OP-5 som har skrevet denne boken, men det hindrer ikke den andre halvparten – meg, altså – fra å synes at En norsk spion er et spiondrama av flotteste sort.  Fra Dubai via Afghanistan til Oslo, Peter Wessel slites mellom lojalitet, kolleger, sjefer og afghanske krigsherrer.
Les mer: Søndagschat om En norsk spion

The Gods of Guilt av Michael Connelly
— Michael Connelly er i vinden om dagen, både med denne kanonboken om Mickey Haller aka The Lincoln Lawyer og med TV-serien Bosch på Amazon Prime. The Gods of Guilt er hard L.A.-krim på sitt beste, rettssalsdrama møter gatekrim og kald noir i den varme California-solen.
Les mer: The Gods of Guilt er Michael Connelly i toppform