Påskekrim del 5: Norsk krim


Da er anbefalingsrunden endelig kommet til norsk krim. Påsken er reddet!

PS: trenger du underholdning i påsken?
Her er våre anbefalinger av… Nordisk krim, True crime, TV-serier og Spionfilmer.

Uansett, her er fem norske krimromaner som kan gjøre påsken litt skumlere:

Ildmannen av Torkil Damhaug (2011)
— Riverton-vinner i 2011 skriver fengende psykologisk krim, og får nå sitt virkelige gjennombrudd med denne overraskende historien om en brannstifter, en pakistansk innvandrer og mattegeniet Karsten.

Jeg kan se i mørket av Karin Fossum (2011)
— En av de mest anerkjente norske krimforfatterne fjerner seg fra plot og struktur, og går rett inn i hodet på den onde, kjipe sykepleieren som torturerer pasientene sine. Det er bøker som denne som forklarer hvorfor Karin Fossum er anerkjent i USA.

Siste tog øst av Frank Tandberg (2000)
— Han er kanskje mest kjent som Hallik-Frank, men Frank Tandberg er også en sjokkerende god krimforfatter. Siste tog øst er tredje bok om Martin Lorentzen, kjeltringen som roter til absolutt alt for seg selv i et kaos av amfetamin, prostituerte, mafia og grådighet.

Trollspeilet av Tom Egeland
— Mens vi venter på enda en eventyrroman av Tom Egeland, finner vi fram igjen hans litt glemte bok fra 2001, Trollspeilet. Lekende lettlest, underholdende og tidvis ganske skummel.

Stormlaget av Bernt Roughtvedt og Terje Emberland (2011)
— Historisk krim fra 1932, da Quisling var forsvarsminister og fascismen boblet i Norge og Europa. Fantasifull og morsom krim, som velfortjent ble nominert til Riverton-prisen.

…dersom du har noen tips til påskelesing, kjør på i kommentarfeltet. Snakkes!