Påskekrim del 7: Ransfilmer


Snart skjærtorsdag, og vi er klar med siste runde påsketips. I dag gir vi deg fem ransfilmer.

PS: trenger du enda mer underholdning i påsken? Her er våre anbefalinger av… Nordisk krim, True crime, TV-serier, Norsk krim, Hardkokt amerikansk krim og Spionfilmer.

Her er ransfilmene vi anbefaler for titting i påsken:

NOKAS (2010)
— Vår tids nest mest berømte forbrytelse fikk overraskende raskt en film, og kvaliteten var egentlig like overraskende. NOKAS er sobert laget, men ekstremt effektivt. Det er null glorifisering av ranerne her, og man føler virkelig stemningen på Domkirkeplassen i Stavanger

Heat (1995)
— Al Pacino og Robert DeNiro ansikt til ansikt i tidenes mest berømte ransfilm, og en film som visstnok inspirerte både NOKAS-ranerne og andre i samme miljøet.

The Town (2010)
— Ben Affleck seiler opp som en sterk regissør. Først kidnappingsdramaet Gone Baby Gone, så denne stilrene, atmosfæriske og spennende filmen om ranere fra Bostons arbeiderklasse, før han triumferte på Oscar i år med Argo.

Inside Man (2006)
— Clive Owen i en av sine flotteste roller, som en iskald raner i et komplisert og nøye planlagt ran i New York City. En av Spike Lees aller beste filmer, og Denzel Washington og Jodie Foster stråler som detektiv og bankfikser.

Rififi (1955)
— Denne franske filmen handler – som så mange andre filmer – om det perfekte ran, men utforsker hvor galt det kan gå når det menneskelige elementet forkludrer planene. De nesten 30 minuttene uten lyd eller musikk midtveis er oppe med Heat i iskald ransbeskrivelse.