Påskesøndag og TV-tips

total-recallHvorfor virker Arnold Schwarzenegger så lykkelig? Fordi det er påskesøndag og han er vår varmeste anbefaling for TV-søndagen, vel!

Austin Powers: International Man of Mystery
, på TV 2 Filmkanalen kl 19:25

— “Do i make you horny, baby!?” Det er få ting jeg kan like mer på en påskesøndag enn et gjensyn med Mike Myers som den erkebritiske agenten Austin Powers, mannen som gjør damene myke og herrene redde. Briljant spionparodi med punchline etter punchline, se opp for cameos fra Rob Lowe så vel som Will Ferrell. Sjekk denne traileren, kan det bli bedre? Nææh.

Legendariske kvinner: Agatha Christie, på NRK2 kl 20:10
— Britisk dokumentarserie, denne episoden tar for seg krimdronningen Agatha Christie. hun har en underlig og fengslende historie, blant annet var hun en av verdens første kvinnelige brettsurfere! Dette programmet handler dog med om hennes turer i Midt-Østen: “Krimdronningen skrev 80 romaner og noveller i løpet av et halvt århundre. Mest kjent er historiene om Hercule Poirot og Miss Marple. Det var forfatterens erfaring som frivillig under første verdenskrig som inspirerte henne. Her fikk hun innsikt i medisin og spesielt gift, mens lange reiser i Midtøsten gav henne henne ideen til Døden på Nilen.”

Defiance, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Digget du da Daniel Craig spilte nazijeger i Steven Spielbergs perfekte hevnepos Munchen? Vi også! Her tar han igjen på seg rollen som jøde, nå i en film om fire karer som rømmer under andre verdenskrig: “Defiance is a 2008 World War II era film written, produced and directed by Edward Zwick, set during the occupation of Belarus by Nazi Germany. The film is an account of the Bielski partisans, a group led by three Jewish brothers who saved and recruited Jews in Belarus during the Second World War.”

Dokument utifrån: Apartheids sista president, på SVT2 kl 21:15
— Svenskene dropper ikke dokumentarer bare fordi det er påskesøndag, i dag sender de denne franske filmen om de Klerk: “F.W. de Klerk var den siste apartheidpresidenten. Men han blev också en av de första ledarna för det nya, enade Sydafrika. F.W. de Klerk och Nelson Mandela fick Nobels fredspris tillsammans, men deras förhållande präglades av ömsesidig misstro.”

Valkyrie, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Jeg får sikkert pes for å anbefale denne Tom Cruise/Bryan Singer-filmen, men søren heller. Historien om Claus von Staffenberg, nazioffiseren som prøvde å sprenge Hitler i fillebiter, er en undervurdert og spennende film om Nazi-Tyskland. Åpningen fra Nord-Afrika er sinnssykt fet, Bryan Singers supersmoothe filming er snop for øynene, og Tom Cruise…han passer jo som nazi! Og scenen fra badebassenget, hvor det filmes ovenfra med swastikas skimrende nederst på bunnen, er alene verdt tiden det tar å se Valkyrie.

Apollo 13, på NRK3 kl 21:00
— Diverse turer til månen har blitt laget film av før, men Apollo 13 er en av de sterkeste dramatiseringene av presset en astronaut lever under når han er på jobb. Ron Howard regisserer, Tom Hanks, Bill Paxton, Gary Sinise, Ed Harris og Kevin Bacon kjører pølsefest som astronautene som skulle dra til månen. Men så ble det plutselig “Houston, we have a problem”…

Total Recall, på Max kl 21:30
— Arnold Schwarzeneggers er meget sterk som Douglas Quaid, den tilsynelatende normale arbeidskaren som kjøper et eget spionminne som plantes inn i hjernen for å sprite opp hverdagen, Året er nemlig 2084, og han bor og jobber på kolonien Mars. Spennende film i krysningen thriller, scifi og godt gammeldags ekteskapsdrama. Sharon Stone får kjørt seg, for å si det mildt. Total Recall er dagens sterkeste anbefaling.
OPPDATERING: Mens Max selv sier at det er originalen som går, sier GET-appen at det er nyinnspillingen med Colin Farrell. Vi venter i spenning,

Påskekrim: Poirot, på NRK1 kl 21:25
— Det blir ikke mer tradisjonelt og oldschool påskekrim enn Agatha Christies belgiske detektiv Hercule Poirot, dette er siste av fem episoder: “En skrantende Poirot vender tilbake til Styles sammen med Hastings, nesten 30 år etter at de løste sin første sak sammen. Nå må de forhindre at en skruppelløs og smart seriemorder skal finne et nytt offer.”