Peaky Blinders s03e01: Bøllene fra Birmingham

Favorittsigøynere fra Birmingham er tilbake. Vi synser om Thomas Shelby og den tredje sesongstarten av Peaky Blinders.

Endelig er Cillian Murphy tilbake som Thomas Shelby, overhodet for den rablende gale Peaky Blinders-gjengen. Birmingham-crewet har slåss seg gjennom kaos, fiendskap og gjengkriger, og er nå kommet til 1922. Her er noen synsepunkter for de av dere som har sett episoden, selvsagt med massevis av spoilers.

Her kan du se Peaky Blinders på TV 2 Sumo/C More

Aimee-Ffion Edwards (Esme Shelby), Joe Cole (John Shelby), Sophie Rundle (Ada Shelby), Harry Kirton (Finn Shelby), Cillian Murphy (Tommy Shelby), Helen McCrory as Polly Gray, Finn Cole (Michael Gray), Paul Anderson (Arthur Shelby) and Kate Phillips (Linda) in Peaky Blinders, series three - Coming May 2016 to BBC TWO Peaky Blinders, series three Photographer: Robert Viglasky © Caryn Mandabach Productions Ltd & Tiger Aspect Productions Ltd 2016

1 — Jeg likte ikke åpningen, det ble for lystig Downton Abbey-vibb over bilene som kom kjørende inn på gårdsplassen til bryllupet. Hele sekvensen frem mot at vi skal gjette hvem Thomas Shelby gifter seg med ble for utypisk Peaky Blinders. Heldigvis ble idyllen snart knust.

2 — Det russiske sporet er bra, men rart at han budbringeren kom seg inn i bryllupet? Jeg vil tro Shelby og gjengen har litt bedre sikkerhetsopplegg enn som så. Det er uansett veldig moro at gatekrimen og gangstervirksomheten har et aspekt av internasjonal thriller og politisk drama også. Det sporet har jeg enorme forventninger til. Drit i om Noora og William hooker, det jeg lurer på er om Thomas Shelby og Winston Churchill noensinne kommer til å møtes?

3 — Jeg er fan av serier som begynner der forrige sesong sluttet (ref sesong 2 av Gomorra), men av og til er det kult med gode tidshopp. Akkurat som i siste runde Mr. Selfridge hopper Peaky Blinders over noen år, og det gjør at man må gjette og legge litt puslespill selv.

4 — Forholdet mellom Arthur og Thomas er tydeligvis promenent i sesong 3. Arthur er edru og forelsket, og noenlunde lykkelig i en kronisk tilstand av pos-traumatisk helvete. Hvor lenge klarer han å være sidekick for Thomas uten at det skjærer seg? Her blir det garantert drøyt, jeg tipper Arthur dør på tragisk vis i løpet av sesongen.

5 — Det var litt overraskende med Radiohead på lydsporet. Muligens fordi vi er så vant til at Nick Cave, The White Stripes og Arctic Monkeys dominerer, men kanskje også fordi Radiohead har et av av klodens tydeligste uttrykk. Det gikk seg dog fint til, men var litt sjokk i starten. Når det gjelder musikken, må vi forresten nevne at det er skandale at ikke Ane Bruns bidrag til forrige sesongfinale er nevnt mer. For et mesterverk av regi, coverlåt og levering.