Peaky Blinders s03e02: Russerne kommer!

Birminghams gater er ikke blitt noe tryggere siden forrige helg. Vi har sett siste episode Peaky Blinders.

Siden Peaky Blinders er vår siste forelskelse på seriefronten, prøver vi med ukentlige oppdateringer. Her er fem tanker om Peaky Blinders s03e02:

Les også: Peaky Blinders s03e01– Bøllene fra Birmingham

1. Endelig bruker serien det frekke hooligan-klessetrynet til lillebror John Shelby til noe fornuftig. Han har lenge vært en artig karakter som sniker rundt i skjørtene til storebrødrene Thomas og Arthur, men nå får Joe Cole endelig boltre seg. Fra og med den første frekke kommentaren om at Angel Changretta bør bli skutt i knærne, skjønner du at her skal det handle mye om John. Og for en historie han får, fra unnskyldning til kompromiss til blinding av Angel og hevnforsøk på ballet.

2. Russersporet er fremdeles litt ullent presentert, men det ble ryddet godt opp i i løpet av episoden. Kult opplegg med safiren, den falske hertugfamilien og den ubehagelige konfrontasjonen mellom Grace og honningfellen Tatiana Petrovna. Og makan til kort tid før safirens forbannelse ga resultater!

3. Tenk at før Peaky Blinders var Cillian Murphy bare en pen fyr med glassaktige øyne? Nå er han en av de råeste serieaktørene i bransjen, noe han beviste gang på gang i denne episoden. Høydepunkt? Da han stirrer ned Father John Hughes og hunden hans inne i fengselscellen. Wow.

4. Angående Father John Hughes: for en vilt kjip karakter. Jeg fikk en snikende følelse av at det skule skje noe kjipt med lille Charlie Shelby da kameraet sveipet inn på han mens han så uskyldig og hyggelig koste seg med gullfiskene. Så leverte første Father John Hughes den grusomme pedohintingen om Shelby-stiftelsenes barnehus, før han fikset det kortet under puten til nusselige Charlie. Father John Hughes seiler opp som den store fienden i sesong 3, håper han får som fortjent.

5. Ukens musikalske høydepunkt? PJ Harvey «This Is Love» som ruller over veldedighetsballet til Grace. Serien har brukt henne mye, funker alltid.

… men søren, det er jo mye mer å snakke om, selv etter fem punkter. Vi tar det kjapt som Q&A:

Overlever Grace? Ja
Skal Thomas ligge med russerniesen? Nei
Når kommer Churchill? Episode 4
Dukker Tom Hardy opp som jødisk gangster snart? Ja, tipper neste episode
Begynner Arthur å drikke og snorte igjen? Ja
Hva skjer med damen hans da? Klikker
Er avslutningen med utzoomingen det lekreste bildet som er laget på TV i 2016? Sannsynligvis.

Snakkes om en uke!