Planer for Homeland sesong 2


Homeland avsluttet sesong 1 på mest intense måte. Her forteller produsentene bak serien om planene for sesong 2. NB: SPOILER ALERT om du ikke har sett ferdig.

Det feiende flott amerikanske magasinet Entertainment Weekly har i likhet med OP-5 vært veldig begeistret for første sesongen av Homeland. Etter den intense og dramatiske sesongavslutningen i helgen huket de tak i executive producers Alex Gansa og Howard Gordon for å skvise dem litt om planene for sesong 2.

Les OP-5 sin synsing om siste episode her

Howard Gordon forteller at de ikke overraskende skal holde fokuset på Carrie Mathison og Sergeant Brody i neste sesong.
– Vi skal fortsette å fortelle historien fra synspunktet til karakterene som har blitt så rikt utviklet. Så uansett hva historien blir fortsetter vi med de historiene og de interaksjonene. For eksempel så planlegger Brody et mer stille og langsiktig spill – det er der historien går. Og det andre store plottet er at selvmordstilståelsen fremdeles er der ute. Og Abu Nazir er der ute. Men tilslaget i Brodys historie vil endre, det er ikke om at han planlegger et nytt angrep.

Gordon forteller at de etter alt å dømme ikke begynner sesong 2 der sesong 1 avsluttet, med Carrie under elektrosjokkbehandling.
– Vi vet ikke ennå. Jeg tror det blir et hopp fremover på en eller annen måte.

Overraskende nok avslører Alex Gansa at da de startet serien, hadde de ikke bestemt seg for hvorvidt Brody skulle sprenge seg og visepresidenten i luften.
– Vi visste ikke hvordan det faktiske angrepet skulle bli gjort. Vi visste at Brody skulle sikte seg inn mot de som var ansvarlig for Issas død, men vi visste ikke hvordan det skulle skje. Vi valgte selvmordsvesten av et par forskjellige grunner. For det første, det kunne være at vesten ikke fungerte – som ville vært fantastisk. Og fordi den kunne ha en funksjonsfeil, fikk vi det beste av begge verdener. Han fikk trykke på knappen, som var riktig i hans natur fordi det er det han har beveget seg mot hele veien. Men vesten fungerte ikke, så det var mulig å ta han tilbake fra randen. Og den dingsen hjalp oss virkelig, ikke bare fordi det hjalp karakteren å gå dit vi ville, men det ga oss også muligheten til å ta ham tilbake til sesong to.

Homeland fikk tidenes rating for en debutserie på Showtime

Gordon forteller at sammenbruddet til Carrie var planlagt fra starten.
– Vi visste at vi ville at hun på et punkt skulle bryte sammen. Vi satte sjakkbrikkene på brettet mange steder i løpet av sesongen. Og hun påvirker jo sluttresultatet med å fronte denne – tilsynelatende – sinnssyke teorien. Hun vet bare ikke om det.

På denne linken kan du lese hele intervjuet med Gansa og Gordon hos Entertainment Weekly. Anbefales.