Planer om kino i helgen? Vi tester to filmer for deg


Forrige helg så OP-5 to av filmene som går på kino om dagen. Bør du også se Nobels testamente og Safe House?

Det er mange kule filmer som ruller og går på kino om dagen, blant annet Mission:Impossible – Ghost Protocol, Hamilton – I nasjonens interesse og Tinker Tailor Soldier Spy.

Forrige helg var vi på kino og så to andre filmer innenfor krimuniverset, svenske Nobels testamente og Denzel-actionthrilleren Safe House, regissert av en svenske. Her er hva vi synes om dem:

Nobels Testamente

— Basert på norgesvennen Liza Marklunds serie om journalisten Annika Bengtson, handler om et drap på gallamiddagen etter Nobel-utdelingen. Dette er første film av seks planlagte om Bengtsson.
— Superlekker åpning med helikopterbilder. Dersom jeg skulle lage film, hadde nok halvparten av budsjettet gått til helicams. Kanskje mer. Hva er forresten tidenes helikopterbildescene i film? Anchorman-åpningen? Dette lukter egen sak, kjenner jeg.
— Hun som spiller Bengtsson er dritfin. Faktisk grunn alene til å se filmen. Malin Crépin heter hun, og var med i Oslo, 31. august også. Slik ser hun ut (artikkelen fortsetter):

— Plottet henger greit sammen, men tar ikke helt av på slutten. Siden hovedpersonen er journalist, kunne jeg tenkt meg mer nerdefokus på gravingen og sammenhengene bak den store konspirasjonen.
— Lekre scener fra ballsalen.
— Kul scene når Annika Bengtsson kjefter opp en kid i barnehagen. Gir karakteren dybde med en enkel replikk. Du skjønner det om du ser filmen.
— Jeg liker settingen i krysningspunktet politikk, legebransjen og forskning.
— Alt i alt? En helt grei skandinavisk krimfilm, men siden forventningene var høye (les mer om forventningene våre her), ble vi nok litt skuffet. Ikke i nærheten av for eksempel Menn som hater kvinner/Girl With The Dragon Tattoo, men ok underholdning en søndag ettermiddag. Vi så den på Gimle i Oslo, strålende kinosal.

Sjekk vår KRIMPRAT med Liza Marklund

Safe House

— Ryan Reynolds spiller CIA-agent som passer på et safe house (gjemmested) i Cape Town. Frustrert over at han ikke får prøve seg i felten. Men det får han da den frafalne CIA-agenten Tobin Frost bringes inn i safehouset med svart hette over hodet.
— Denzel Washington er som alltid bunnsolid, nå i rollen som Tobin Frost. Ryan Reynolds er brukbar som actionhelt, selv om han fremdeles er han fyren fra Pizzagjengen/han som fikk huket tak i Scarlett Johansson (stryk det som ikke passer).
— Bildene av Cape Town er strålende, enten det er Lion´s Head, Camp´s Bay, Table Mountain eller Long Street. Tipper Cape Town Turistråd eller noen har vært inne og sponset her, byen blir brukt på en meget tiltalende måte.
— Plottet er enkelt: hvem kan Ryan Reynolds EGENTLIG stole på, og prøver å smarte seg litt i Bourne-stil, men fungerer finfint i en slik sjangerfilm som Safe House.
— Intense slossescener, spesielt den med glasskårene på slutten er drøy.
— Bra film? Ja, forsåvidt. Ingen overraskelser, men regissør Daniel Espinosa (svenske som gjorde Snabba Cash og ble hentet til Hollywood) holder fint grep rundt spenning og fremdrift. God søndagsunderholdning.

Sjekk sak om traileren til Safe House