Podcast: Drapshundene – Fargo møter skrekk i skogen

Da politimannen Sjur Stave blir politimann i Trillemarka, begynner det ganske idyllisk. Han står på ski i naturreservatet, og passer på at folk ikke tenner bål på stede det ikke er så lurt.

Så får han et tips. Det finnes et hundemiljø som er usunt. Veldig usunt. Via et beslag får politimannen store mengder videomaterial i hendene. I hjemmefilmer som som tangerer The Blair Witch Project i skummelhet ser han hissige eiere som trener opp hundene sine til å jakte ned og sakte drepe villsvin og andre av skogens beboere.

Les også: Hitlers-regissør, Appelsin-Herman og Plaza-krim – tre podcaster du må høre

Sindre Leganger har laget podcast av historien. Det er blitt en meget hørverdig, spennende og skremmende serie. Leganger er veteran i faget fra sin tiden med blant annet Uløst. I Drapshundene forteller han historien fordomsfritt og dyptpløyende. Via gode intervjuer og elegant produksjon kastes du rett inn i skogsmørkets hjerte. Han bruker små, nesten usynlige grep for å lage creepy stemning. For eksempel nevnes det bare i en bisetning hvor farlige disse drapstrente amerikanske bulldogene kan være om de ved en feil tror et barn er bytte. Av og til er en halv setning nok.

Det beste er likevel hvordan han tar oss med på innsiden av både hundemiljøet og politietterforskningen. Det er slike formidlinger podcast-formatet er laget for.

Historien til den joviale politimannen Sjur fortelles med fin nærhet. Portrettetet av ham som en jordnær, vaskekte Fargo-helt gjør at serien skriker etter dramatisering fra TV-bransjens flinkeste folk.

Les også: Filmpodcaster du må høre

Foreløpig er fire episoder av Drapshundene tilgjengelig på Spotify. De siste kapitlene er også klare for abonnenter, men åpnes én i uken.