Podcast-tips før «Oppenheimer» på kino

21. juli er det premiere på «Oppenheimer» på norske kinoer. Cillian Murphy spiller atombombens far, Robert Oppenheimer. Emily Blunt er i rollen som konen Kitty. Christopher Nolan regisserer. Hans faste samarbeidspartner Hoyte van Hoytema styrer kameraene. Matt Damon er med. Andre verdenskrig har en av hovedrollene. Alt ligger til rette for en vellykket dadfilm-opplevelse i kinosetet!

For å være ordentlig forberedt, kan det være greit å bruke uken på noen podcaster som tar for seg utviklingen av atombomben og livet til Robert Oppenheimer.

BBCs fabelaktige serie «In Our Time» lagde en episode om «The Manhattan Project» – altså amerikanernes prosjekt for å vinne kappløpet om å bli først ferdig med atombomben – i 2021. Den er veldig interessant og ryddig fortalt av eksperter, hør den her.

Den joviale og alltid underholdende historiepoden «The Rest is History» er gode på å knytte episoder opp mot aktuelle filmer. Episode 343 heter «Oppenheimer: The Father of the Atomic Bomb», og begynner med å diskutere det flotte Oppenheimer-sitatet «Now I am become death, the destroyer of worlds». Etterpå får du både skrudd barndom, intenst voksenliv og selvsagt ansettelsen som destroyer of worlds for USA og de allierte. Hør den her. Episode 4 heter «Oppenheimer: The Witch Hunt» og tar for seg Oppenheimers arv. Siden han var gift med en kommunist kan du tenke deg hvordan det gikk utover i den kalde krigen. Episoden kan du sjekke ut her.