Podcast-tips: The Watch

Jeg er ganske fornøyd med universets oppsett på 24 timer i døgnet. En liten tredjedel til søvn, resten fint fordelt på familie, jobb, sport og kultur. Min eneste kritikk mot kalenderen er at jeg skulle hatt tre-fire timer hver dag for podcast-lytting. Det er nok området jeg føler at jeg går glipp av mest.

Det jeg derimot aldri går glipp av, er The Watch. Den amerikanske podcasten om TV-serier og omegn er min faste oppdatering på hva som beveger seg.

Chris Ryan er eks-videosjappemannen som ble popkulturjournalist og podcaster. Han har jobbet i legendariske Kim’s Video på Manhattan, skrevet for Vulture og The New Yorker og en haug andre størrelser, men er nå innholdssjef i The Ringer. I tillegg til The Watch dekker han mye sport, og er en av grunnleggerne av briljante The Re-Watchables.

Andy Greenwald er forfatterspiren som ble manusskribent for Legion, serieskaper av Briarpatch (undervurdert noir-perle med Rosarie Dawson) og selvsagt også podcaster.

Duoen har fulgt hverandre fra Grantland til The Ringer, to definerende mediehus drevet av Bill Simmons. Flere ganger i uken snakker de om aktuelle TV-serier og strømmebransjen. De er godt nok oppdatert på bransjenytt til å gi kjappe, verdifulle analyser av hva endringer betyr for oss seere. Aller best er de likevel på presentasjon og analyse av aktuelle TV-serier. I det siste har de snakket mye om 3 Body Problem og Shogun, og det er like underholdende som det er interessant. Varmt anbefalt lytting for både moro og læring.

Fra deres rikholdige katalog finner du også flotte analyser av Game of Thrones.

Derfor har jeg lenge nevnt for Nordiske Mediedager at de burde invitere Chris og Andy til Bergen og Norge i mai. Deres blikk på strømme/seriebransjen er så interessant at det burde være obligatorisk for norsk TV-bransje. Og jommen, nå kommer de til Bergen 2. mai, og som belønning for pushingen skal jeg få intervjue dem på scenen i Grieghallen. Stas. Kom innom om du er akkreditert!