TIPS: Podcaster om film

Nerding om Michael Mann’s Thief. Intervju med lydsjefen på Tenet. Hvorfor er hester så viktige på lerretet? Her er noen tips om filmpodcaster.

Mesteparten av min podcasttid de siste årene er blitt fylt opp av amerikansk fotball (Around the NFL, tidenes pod), fotball (shout-out til Pyro & Pivo) true crime (Serial, Krimpodden osv.), politiske oppdateringer (sjekk Frithjof Jacobsen og Eva Grindes ganske nye Den politiske situasjonen) og historie (In Our Time, lærer meg noe nytt i hver episode).

Overraskende lite av lyttetiden er brukt på filmpods. Nye favoritter måtte finnes. Derfor spurte jeg Twitter om tips til podkaster om film.

Jeg bestemte meg for å teste alle tipsene. For å gjøre det enkelt hører jeg én episode av hver podkast, uten å sjekke veldig på forhånd hvilke type podkast det er.

Så dette er ikke noen stor anmeldelse, bare en rapport om førsteinntrykk. Jeg fyller på etter hvert som jeg får sjekket resten av tipsene.

Kom gjerne med tilbakemeldinger på enighet/uenighet og andre tips! 

Filmspotting
Beskrivelse: #814 – The Silence of the Lambs 30th anniversary / Madness Play-Ins
Lengde: 81 min
— Grundig blikk på Nattsvermeren, en film og et univers som har vært til stede i livene våre siden premieren i 1991. De er flinke  beskrive, så det føles som om du ser filmen på nytt når de går gjennom scener og dialoger. Meget interessant og topp underholdning. Episoden sklir over i galskap på film, pluss småstoff. 

Zoom
Beskrivelse: #1 – E.T, Phone Hollywood: Aliens Invade The Movies
Lengde: 20 min
— Tematiske episoder med artige, innbydende temaer. Hvordan de kongelige er dekket på film, hestens rolle i filmbransjen, og denne åpenbare: aliens på lerretet. Kjappe episoder trekker opp. Knallbra. 

The Rewatchables
Beskrivelse: Thief with Bill Simmons, Sean Fennessey and Chris Ryan.
Lengde: 81 min
— Folk ser filmer om igjen og diskuterer dem etter et fast oppsett. Denne episoden var morsom, kunnskapsrik og detaljorientert om en av mine absolutte favorittfilmer, hvor James Caan gjør sin siste rolle som en rasende sint og beroligende øm juveltyv i Chicago. Denne episoden fordrer kanskje at du har sett Thief, men da er det gull. Det er tendenser til jazze-med-gutta, men Bill Simmons og gjengen lander på kul barprat kontra garderobekauking. Gleder meg til episoden om The Town.

Filmfrelst
Beskrivelse: #410: Christopher Nolan’s «Tenet»
Lengde: 50 min
— Norsk pod med kritikere og profesjonelle synsere. What’s not to like! Jeg liker den positive grunntonen, fraværet av stammespråk og  boblende entusiasme for film. Denne episoden ga meg noen nye tanker om Tenet der jeg ikke trodde det var plass til flere. Jeg liker også at de ikke er redd for å kjefte litt på andre norske kritikere.Helt topp.

Scriptnotes
Beskrivelse: #493 Opening scenes
Lengde: 57 min
— Nerdete og bransjete, de snakker blant annet lenge om fagforening og rettigheter i starten. Ikke kjedelig, bare noe ekskluderende. Diskusjonen om åpningsscener var interessant. 

Tonebenders
Beskrivelse: #154 Richard King talks Tenet
Lengde: 32 min
— Fagsterk nerding om lyd på film. Det er meget interessant å høre Christopher Nolans faste lydtrollmann og Oscar-vinner Richard King forklare valgene som ble gjort i Tenet. Mumlefest eller genistrek? King tegner og peker og setter skapet på plass.

How Did This Get Made
Beskrivelse: E262 – Zach Snyder’s Justice League (w/ Griffin Newman, David Sims)
Lengde: 86 min
— Mye gøy info fra Hollywood-insidere her, men det blir ødelagt av skrikende amerikansk jock-vibb på han ene fyren. Måtte ta en pause når han for andre gang skriker fuuuuuuck YOOOOOUUUUU! inn i en spyttvåt mikrofon. Adjø.

You Must Remember This
Beskrivelse: #16 Marlon Brando 1971–1973
Lengde: 47 min
— Dette er ikke en filmpod, men seiler likevel opp som en favoritt fordi den i sin dekning av popkulturhistorie sveiper mye innom Hollywood. Denne episoden om Marlon Brando er godt eksempel.