Popkasttips: Av rapport fra Vietnam

En av favorittpodkastene mine er The Big Picture. En av krigene jeg har sett mest på film er Vietnam-krigen. Nå har de faste The big Picture-vertene Sean og Amanda tatt sommerferie. Duoen har overlatt plassen til Brian Raftery og hans The Big Picture: Do We Get To Win This Time?

Det er en underholdende, lærerik og historisk dyptpløyende pod-serie om Vietnam-filmer. Fra John Waynes Green Berets via Apocalypse Now til Oscar-grossistene The Deer Hunter og Platoon. Alle får plass, sammen med favoritter som Full Metal Jacket og Hamburger Hill. Hva var det som gjorde disse filmene så viktige og fascinerende?

Mer obskure filmer som Brotherhood of Death – svarte Nam-veteraner som kjemper mot Ku Klux Klan når de kommer tilbake til USA – nevnes også, og til og med Marvel-tegneserien Nam får rikelig med plass.

Serien er nå tre episoder (pluss en solid prolog) inn i historien. Den er vel verdt å høre på, uansett om du er vokst opp med disse filmene eller bare vil forstå litt mer av hvorfor Hollywood har vært besatt av Vietnam.