Premiere på NRK2 i kveld: HBO-serien Luck


Likte du Deadwood? Er Dustin Hoffman en av favorittskuespillerne dine? Stoler du på HBO? Digger du veddeløp? Ser du på regissør Michael Mann som en levende legende? Om ett av svarene er ja, da er det TV-premiere for deg i kveld.

…oppdatering tirsdag 20. mai: her kan du se første episode

I kveld begynner NRK2 første og eneste sesong av Luck, en hardbarket serie om skyggefulle karakterer på og rundt en veddeløpsbane i Los Angeles. Dustin Hoffman spiller gangsteren Ace Bernstein, som kommer ut fra fengsel og jobber hardt for å skaffe seg nye deler av det kriminelle og sjuskete markedet rundt hesteveddeløp.

Hoffman får følge av karakterskuespillere som Nick Nolte, og i første episode er det Heat-regissør Michael Mann som sørger for usedvanlig lekker filming, dampende intensitet og fargerike skurker på alle kanter. Serien er skapt av David Milch, mannen som ga oss eposet Deadwood.

Les også Harald Grennes anmeldelse av de første episodene

Luck ble dessverre lagt ned etter en sesong, hestene som er med på de sjukt flotte løpsscenene ikke alltid overlevde hardkjøret. Plottene vingler her og der, men Luck er verdt å se bare for Dustin Hoffmans mafiakarakter, det overveldende kameraarbeidet og den intense stemningen på Los Angeles’ svar på Bjerke Travbane. NRK2 kl 22:50 i kveld, altså: