Slik er originalserien til Homeland: Prisoners of War

Det nærmer seg premiere på sesong 2 av Homeland. OP-5 har sett på Prisoners of War, den israelske serien som Homeland er basert på.

Yes, da er det snart premiere på nye runder med paranoia, CIA, terrorister og den slags i sesong 2 av Homeland. Mens vi venter på at TV 2 og Showtime skal kjøre oss opp med premiere i månedsskiftet september/oktober, gir vi deg en kjapp anmeldelse av Prisoners of War, den israelske serien som Homeland er en amerikansk versjon av.

Hva skjer med sesong 2 av Homeland? Les saken vår her

Verken Aslak eller jeg har sett Prisoners of War selv (ser Platekompaniet selger import fra UK), men kompis, krim/spionentusiast og OP-5-affiliated Geir Dolonen-Marthinussen har pløyd gjennom den første sesongen. Vi har ikke hørt noe om at den skal vises på norsk TV, men siden Sky har vist den i UK regner vi med at Norge står på planen.

5 grunner til å se Homeland sesong 1

Anyways, her er noen ord fra Geir om årets mest omtalte israelske TV-drama:

Prisoners of War – sesong 1
(חטופים Hatufim på hebraisk, som betyr de bortførte).

Denne israelske serien er en mye mer intens, troverdig, og ikke minst menneskelig historie en sin amerikanske motpart Homeland. I mine øyne så er den bedre enn Homeland nettopp på grunn av dette, men også på grunn av skuespillerne, som gjør en fantastisk jobb i Prisoners of War. Jeg synes Homeland var en av de beste seriene fra 2011, og jeg ser frem til sesong 2 nå i september, men Prisoners of War griper tak i deg på en helt annen måte gjennom forstørrelsesglasset som rettes mot hovedpersonenes psyke, reaksjoner og handlinger.

Premisset i Prisoners of War er ganske enkelt: en delegasjon fra Israel er på plass i Tyskland for å forhandle frem løslatelsen av bortførte israelske soldater. Forhandlingene er en suksess, og tre soldater blir løslatt via ei forlatt flystripe i Syria. To av dem er i live og en er død.

Historien er om det som skjer videre er helt suverent dyptpløyende. De to overlevende har vært fanget i Libanon i 17 år, og etter stormende jubel i hjemlandet over løslatelsen, skal de tilbake i samfunnet. Og det er ikke så lett når for eksempel konen din har giftet seg med broren din, og folk tror du har destruktive motiver for å komme tilbake.

Paranoia-elementet fra Homeland er tonet ned,  i stedet er det de to soldatenes integrering til samfunnet og påfølgende debriefinger som fører thriller-delen av serien frem til en sesongavslutning som gjør deg umiddelbart sulten på fortsettelsen. Sesong 2 er laget og vist på tv i Israel, så forhåpentligvis blir den tilgjengelig ikke lenge etter at Homeland sesong 2 er ferdig.