Redemption: Happy Valley får arvtaker

Tre sesonger av Happy Valley var egentlig ikke nok. Strømmebransjen trenger flere slike bunnsolide krimserier som på overveldende vis knytter krim og familiedrama sammen.

Til helgen er det nypremiere på Redemption (serien har vært på NRK før under navnet Forsoningen), og den drar lasset videre fra Happy Valley. Colette Cunningham er politidame i Liverpool. En dag blir hun oppringt fra Dublin. Datteren som rømte hjemmefra for tyve år siden er død. Igjen sitter barnebarn Colette ikke visste hun hadde. Neste stopp: Dublin, hvor Colette blir konstabel og nybakt bestemor.

LES HELE ANMELDELSEN MIN I AFTENPOSTEN HER.

Erfarne krimseere skjønner selvsagt at datterens død ikke er det selvmordet Dublin-politiet påstår. Herfra og ut er Redemption så bunnsolid britisk krim som du kan få det. Det vil si, serien er et samarbeid mellom Virgin Media i Irland og ITV i England. Irsk-engelsk er kanskje mest rett å si?

TV-fans vil også kose seg over å se Paula Malcomson i hovedrollen som Colette Cunningham. Hun er en av de få skuespillerne som var med i alle episoden av Deadwood, hvor hun spilte gledespiken Trixie. Senere spilte hun Abby Donovan i Ray Donovan. Malcomson har også hatt kule roller i Sons of Anarchy, Battlestar Galactica og en haug andre serier. Solid CV.

Hvorfor er Redemption så god? Sjekk komplett anmeldelse i Aftenposten, der går jeg dypere i djevelens detaljer. Redemption ser du på Britbox eller TV 2 Play.

Redemption har premiere på BritBox 7. oktober.