Robert Wilson til Oslo – OP-5 intervjuer krimkongen

Robert Wilson besøker Oslo onsdag 14.mars. OP-5 intervjuer mannen bak Et lite drap i Lisboa og en rekke andre toppthrillere.

Denne gangen introduserer Wilson en ny helt, kidnappingskonsulenten Charles Boxer. Stedet er London, bakteppet er et uhyre komplisert spill med indiske forretningsmagnater, pakistanske etterretningsoffiserer og britiske småkjeltringer. For å nevne noen.

Alt dette skal jeg prate med Wilson om da han kommer til Rockefeller onsdag kveld. Vaskekte Bokbad altså. Les mer om arrangementet her, i tillegg til Wilson kommer nemlig tre norske forfattere.

Dette er første gang jeg har lest en Wilson-krim som ikke er satt i fjerne strøk. Tidligere har han skrevet en serie fra Vest-Afrika. Gjennombruddet kom med Et lite drap i Lisboa, som knytter sammen Portugal rundt tusenårsskiftet med annen verdenskrig. Han fulgte opp med den nesten like gode Den blinde mannen i Sevilla, der han også introduserer den matglade spanske dekektiven Javier Falcon.

Han går igjen i de fleste bøkene etterpå. Jeg har nok vært litt skeptisk til retningen forfatterskapet har tatt de siste årene, men det er gledelig å se at Den største straffen løfter Wilson tilbake til gamle høyder. Spennende og veldig aktuelt.

Det hører også med til historien at Robert Wilson er en ekte norgesvenn, i positiv forstand. Han har en stor tilhengerskare her, mye større enn i England og USA. Blant kjennerne i verdens beste krimsjappe Partners & Crime (se Asbjørns artikkel om butikken her) trekkes ofte Wilson fram som en skjult perle.

På hjemmesiden hans finner du mye forskjellig

Skal oppdatere litt om bokbadet vårt om jeg får tid. Til Wilson-fans som er i Oslo-traktene, møt opp på Rockefeller i morgen!

Hele programmet finner du her