Rydd kalenderen for Fleishman-familien

Sjekk denne åpningssekvensen! Jeg ble hvert fall umiddelbart hektet da jeg skrudde på første episode av Fleishman Is In Trouble.

Det var en hektisk høst for familien etter vi flyttet til New York, men vi klarte å skvise inn litt fjernsyn også! En av seriene vi koste oss med i vår amerikanske sofa var Fleishman Is In Trouble. 20. februar kommer miniserien på norsk strømming hos Disney+.

Serien er basert på en roman av den feirede magasinskribenten Taffy Brodesser-Akner. Etkeparet Dr. Toby Fleishman og hans kone, teateragenten Rachel Fleishman, har gått gjennom en opprivende skilsmisse. Livet på Upper East Side er knust i fillebiter, og de forsøker å plukke opp restene uten at ungene lider for mye. Det går ikke så bra. Spesielt siden Rachel en dag bare…forsvinner. Toby gjør ikke noe stort nummer av det. Hun kan være ganske manisk og koko, og han kan være så selvopptatt at han ikke tenker over at noe er galt.

Derfra og ut er Fleishman Is In Trouble en spennende og original miks av ting jeg liker. Seriens fortellerstil hilser til The Affair. Det er lett å tenke at dette er en moderne utgave av Woody Allens hjemmebane Manhattan. De gode sesongene av Sex In The City får et håndtrykk. Jesse Eisenberg og Claire Danes er formidable som ekteparet Fleishman, mens Lizzy Caplan og Adam Brody er minst like viktige som Tobys bestevenner fra ungdomsårene. Jeg tok meg selv i å tenke ofte på hvor god Brody er som streit vanlig fyr med dybde og troverdighet. Han er så mye mer enn kisen fra The O.C., og Kaplan er et funn i kategorien jovial komedie.

PS: Claire Danes galeste ansikt dukker opp, i tilfelle du trenger trigger warning på det. Noen av scenene i Fleishman is In Trouble får Homeland-Claire til å fremstå som Mount Rushmore-steinansikt. Sjekk traileren under.

Fleishmans trøbbel ser du altså 22. februar på Disney+.