Slik lager du en filmtrailer!

Whitey Bulger overtok 1. plassen på FBIs Most Wanted-liste da Osama bin Laden ble drept. Nå spiller Johnny Depp den notoriske mafiasjefen i Black Mass.

Det er få historier som slår fortellingen om Whitey Bulger, arbeiderklassegutten som gikk via Alcatraz til å regjere Bostons gater, før han nylig ble dømt til livsvarig fengsel.

På veien toppet han FBIs Most Wanted-liste, og nå portretteres han av Johnny Depp i Black Mass. Filmen er basert på boken Black Mass:The True Story of an Unholy Alliance Between the FBI and the Irish Mob av Dick Lehr og Gerard O’Neill, og tar utgangspunkt i forholdet mellom Bulger og FBI-agent John Connolly, som hadde vokst opp sammen i Bostons gater. Om dette høres kjent ut, er det fordi The Departed og den franske gangsterfilmen Les liens du sang er basert på samme historie.

Les også: Vi anbefaler Bulger-bok i Boston-bonanza

Uansett, sjekk den drøye traileren! Det må da være en av de beste på årevis? De to minuttene – som ble sluppet for en måneds tid siden, riktignok – handler om Whitey Bulgers kjipe, intimiderende ondskap og kontrollbehov, og det avsløres minimalt av handlingen om man ikke kjenner historien hans. Depp ser pill råtten og voldelig ut, og gir meg den samme creepy følelsen jeg får hver gang jeg leser om den psykopatiske drapsmannen Bulger. Bonus med et lite glimt av Benedict Cumberbatch som broren Bill Bulger på slutten der. Black Mass har amerikansk premiere 18. september.

Her er for øvrig den flunkende nye traileren for Black Mass, litt mer jovial i formen enn den første: