Slik lever dei der – true crime i Sør-Afrika


OP-5 er på tur til Sør-Afrika. Vi synes det er veldig fint her, men i følge avisene er det armageddon i gatene. Pluss litt Trekant-nytt, da.

For tiden er jeg på førjulstur til Cape Town, denne vakre byen i Sør-Afrika. Jeg liker meg veldig godt her, enten det er dinglende rundt i City Bowl, spise østers og se solnedgang i Camps Bay, eller gå tur til Table Mountain.

Men om jeg skal tro avisene, er det rett før ragnarokk her nede. I dag skulle jeg på Nandos og spise lunch (sørafrikansk fastfood-kjede, superdigg chiligreier), og tok med meg avisen Daily Voice som tidtrøyte. Lokale tabloider er alltid viktig, det har New York Post lært meg, men det ble ganske så mye mer dramatisk enn hva jeg trodde å lese Daily Voice.

Saken i topp er om Dina som fikk fire thugs til å drepe den seks måneder gamle babyen til sin elsker. Hun ble dømt til livsvarig fengsel, selvsagt, men den nye tvisten er at den kvinnelige sjefsetterforskeren Esmerald nå er tatt for å selge sørafrikanske politiuniformer og tjenestevåpen på svartebørsen. Politiet fant i tillegg det lokale stoffet tik hjemme hos henne. Saklig.

Dina og Esmerald er da også saken på forsiden:

Og slik fortsetter det med tragedie og elendighet, også her i Sør-Afrika diskuterer man tilregnelighet:

Denne er koko. To dudes ranet en sjappe, men ble rett etterpå funnet hakket opp og brent til døde.

En sjåfør kjørte en skolebuss over en togskinne uten å registrere at det kom et tog. 10 døde, livstid:

Sørafrikansk dame smuglet tik til Kina. Ble henrettet på tre timers varsel:

…men til slutt litt opplysende Trekant-aktig nytt. 69-stillingen grundig forklart med ka-ching overskrift:

Og helt til slutt, til de av mine nærmeste som leser dette. ALT ER OK, altså, det er kjempefint på ferie og folk er veldig hyggelige. Her er Mitt Afrika så langt: