Kan Slow Horses bli årets serie? Jada!

En av de siste års beste bokserier er filmet. Gjør deg klar for John le Carré-plott, skarp humor og en forsoffen Gary Oldman i toppform.

Om noen uker – 1. april – har Apple+ premiere på en serie jeg har drømt om i flere år, helt siden jeg leste mine første sider av en Mick Herron-roman. Slow Horses er snart på TV, og traileren for første sesong treffer blink.

Vi presenteres for tett spionplot av le Carré-kaliber. Svik og ryggstikking, dobbelagenter og muldvarper. Serien er fullastet av syrlig humor. Gary Oldman som forfyllede, men skape Jackson Lamb er så herlig forsoffen som jeg bare kunne drømme om. Isdronningen Kristin Scott Thomas prater spionfag med Gary, begge perfekt antrukket i spionmote. De seks episodene kan ikke komme fort nok til min strømmemaskin!

(fortsetter under bildet)

Kjenner du ikke til Mick Herrons bøker om Jackson Lamb og Slough House, sier du? La oss få deg inn i varmen:

Bokserien om den støvete spionsjefen Jackson Lamb var årets oppdagelse for meg tilbake i 2018. Lamb styrer en avsides MI5-avdeling av folk som har fucket opp og snublet i karrierestigen, Slough House. De har drukket for mye. Noen har rotet til en terrorøvelse så 130 mennesker kunne dødd. En operatør har glemt hemmelige dokumenter på undergrunnen. En annen mistet en terrorist de skulle overvåke. De er blitt Slow Horses i Slough House, skjønner?

Når en ung mann forsvinner fra Londons gater og terrorister skal halshugge ham live på kamera, våkner de avskiltede agentene til live fra sine bortgjemte kontorliv. Slow Horses er bok én av foreløpig åtte om Jackson Lamb og hans Slough House, og oppfølgeren Dead Lions er faktisk enda bedre. Det er bare å slenge bena på bordet og kjøre på med lesing frem mot premiere.

«This was the blissful break when the world seemed a safer place, between the end of the Cold War and about ten minutes later.»