Sommer og søndag og TV-tips


Søndag! hva med å bruke kvelden på å ta igjen tre episoder av The Bridge, gjøre en retrotitt på Ebola-galskapen, sløve til noe svensk krim eller hilse på en sympatisk seriemorder? Vi tipser om TV:

Outbreak, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Husker dere på 90-tallet da vi alle var livredde for at Ebola-viruset skulle renske planeten tom for menneskeliv? At dette dødelige afrikanske viruset skulle snike seg med på fly over hele verden og spise menneskekjøtt som om det var kebab en lørdagsnatt i Torggata? Gleder meg til å sjekke hvordan den 90-tallsparanoiaen skapte en film som Outbreak (1995). I rollene finner du blant andre Dustin Hoffman, Kevin Spacey, Rene Russo.

The Bridge, på Fox kl 21:00
— Dersom du har gått glipp av The Bridge på Fox, som vises mandagskveldene, viser kanalen episode 1, 2 og 3 i reprise i kveld. Definitivt verdt en titt, sjekk vår omtale av den amerikanske versjonen av Broen her.

Wallander – Inndriveren, på TV 2 kl 23:45
— Jeg har sett så mange titalls Wallander-filmer at jeg knapt klarer å skille dem, så jeg vet ikke helt hvilken dette er. Men en ting er sikkert: Wallander er som kneippbrød vs kake: Digg med kake av og til, men til daglig bruk er traust, forutsigbart kneippbrød det man trenger (takk, Gylve!). Så noen timer streit svensk Wallander-krim på søndagskvelden er perfekt tidtrøyte.

Dexter, på TV 2 Zebra kl 01:10
— …og om ikke noen timer med Wallander stiller krimsulten, er det bare å skru over til søsterkanalen Zebra for tre-fire repriseepisoder av Dexter.

Vals med Bashir, på NRK2 kl 01:35
— Prisbelønt, Oscar-vinnende israelsk animasjon om en av de kjipeste og hardeste konfliktene på kloden. Spesiellog strålende film. NRK skriver: “En israelsk filmregissør mistet hukommelsen da han var soldat under invasjonen av Libanon i 1982. Han intervjuer sine veterankolleger for å gjenskape sine egne minner om hva han opplevde selv i denne konflikten.”