Søndag betyr TV-dag, her er tipsene våre


Kombinasjonen av påske, søndag og TV er maksimalt bra. Her er våre tips for best mulig TV-søndag, fra Mark Wahlberg og engelsk landsbygd til sjokkerende doku.

Tonfisk – havets vargar på SVT2 kl 19:00
— Nuvel, dette er ikke krim eller thriller, men jeg synes innsalget til SVT var så bra, vi snakker om en tunfiskdoku! Det må jo bli bra: “Amerikansk naturfilm från 2012. Stor, stark och alltid i rörelse, borta innan dykaren hunnit lyfta kameran. Tonfisken är extremt svår att filma. Men den erfarne fotografen Rick Rosenthal hittade platser där den gick att studera. Hans film visar oss tonfisken som ett kraftfullt spännande djur – inte bara en konserv”.

Snikskytter på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Mark Wahlberg som en snikskytter som har trukket seg tilbake, men blir lokket tilbake i jobb når den amerikanske presidenten blir truet. Tipptopp søndagsunderholdning av den lette sorten.

The Following på TVNorge kl 22:00
— Episode 3 i serien med Kevin Bacon som FBI-agenten som skal stoppe ritualmord og det som verre er. Les mer i vår omtale her.

Dödsfallet på SVT2 kl 22:10
— Oioioi, om du digger dokumentarer, krim og koko historier fra virkeligheten er dette verdt å sjekke ut. Opprinnelig er det en fransk dokumentar som heter The Staircase på amerikansk, og handler om en amerikansk forfatter som blir arrestert for drapet på sin kone. Den originale serien er på 6 eller 8 episoder, og dette er de 2 episodene som følger opp saken noen år senere. Den originale serien er noe av det beste og mest fengslende jeg har sett av dokumentarfilm. Dette skriver SVT: “Fransk dokumentärserie från 2012. Del 2 av 2. Förhandlingarna för att livstidsdömde Michael Peterson ska få en ny rättvis rättegång fortsätter. Peterson har alla sina barn med familjer på plats bland åhörarna och de besöker honom varje kväll i fängelset. De har trott på hans oskuld i alla dessa år och stöttat honom. Det är också ett viktigt fall för Petersons försvarsadvokat David Rudolph, som inte har kunnat släppa ärendet på dessa åtta år som hans klient suttit i fängelse.”

This Is England på NRK2 kl 23:35
— Margaret Thatcher, engelske punks, nazier og 12 år gamle Shaun midt i kaoset. En vakker, morsom, drøy og fabelaktig film.

Wallander-maraton på TV 2 fra 00:10
— Kenneth Branagh spiller i den engelske serieversjonen om Henning Mankell-helten Kurt Wallander, og det fungerer overraskende bra på den kalde, grelle engelske landsbygden også. Siden vi har fri i morgen, kan vi jo likesågodt sitte hele natten og se på Wallander, eller hva?