Søndag betyr…TV-dag!

ghostwriter
Pierce Brosnan og Ewan McGregor er i en av våre favorittfilmer. Don Draper er tilbake for syvende gang. Hva holdt Gaddafi egentlig på med? Her er dagens TV-tips.

Miss Marple: Hvorfor spurte de ikke Evans?, på NRK1 kl 13:45

— Søndagen er designet for å lene seg tilbake og nyte klassisk krim som denne godbiten fra Agatha Christie. Dette er den nyeste utgaven, med Julia McKenzie som den elskelige og spisse besserwisseren Miss Marple.

Bletchley Circle, på SVT1 kl 21:00
— Denne serien har gått på NRK før, men gikk mange hus forbi. Bletchley Circle handler om en gjeng kvinner som jobbet på Bletchley Park, britenes sagnomsuste kodeknekkersenter under andre verdenskrig, men flere år etter krigen slår de seg sammen for å etterforske et underlig dødsfall. Jovialt og spennende, fin britisk familieunderholdning for hele familien.

Skyggen, på NRK3 kl 21:30
— En ordentlig godbit av en filmatisering av en Robert Harris-roman, regissert av Roman Polanski, og med Ewan McGregor, Pierce Brosnan og Kim Cattrall i hovedrollene. En ung forfatter skal skrive memoarene til en britisk eks-statsminister, og drar til hans ufrivillige eksil i Hampdens utenfor New York. Sitrende spennende, lekkert laget, åpenbart basert på Tony Blairs siste år som statsminister, og en thriller fra øverste hylle. Aslak har skrevet om Skyggen aka The Ghost aka The Ghost Writer før, sjekk her.

Terminator 2: Judgment Day, på Max kl 21:30
— Oioi, her snakker vi klassiker. Arnold Schwarzenegger, Linda Hamilton og Robert Patrick i sterke roller, Guns ’N Roses på soundtracket, menneskeheten står på spill, og det som på tidlig 90-tallet fremsto som science fiction fremstår i dag…vel, fremdeles osm science fiction. Briljante effekter, sterk dommedagshistorie, stødig regi fra James Cameron, dette er en seritifisert klassiker.

Mad Men, sesongpremiere på sesong 7, på Vox kl 22:30
— Mad Men ruller inn i sin syvende sesong, og til tross for overraskende lave seertall i USA er det nok mange som merker seg denne. Nixon skal innsettes som president, Don Draper er ute i kulden fra jobben, og hva i huleste skal 60-tallets kuleste kar gjøre nå som 70-tallet er på full fart mot ham? NB. Episode 1 og 2 går back-to-back, så ikke skru av når første er ferdig.

Gaddafis hemmelige liv, på NRK2 kl 22:35
— Libyas brutale og gærne diktator Muhammar Gadaffi styrte landet med jernhånd, mens han omga seg med unge jomfruer, drepte nære allierte, beriket seg selv, og kledde seg som en flamboyant Elton John på karneval. Denne BBC-dokumentaren går bak den internasjonale fasaden og ser på hva i huleste som foregikk i det nordafrikanske landet.