Søndag, det betyr…TV-tips!

Dokumentar om katolske prester, Jason Statham i glemt ransperle, seriepremiere på TVNorge. For en strålende søndag dette blir.

Jepp, vi går rett på sak, for i dag er det en forbløffende god TV-kveld foran oss. Her er dagens TV-tips fra OP-5:

The Bank Job på NRK3 kl 21:00
— Litt glemt ransfilm fra 2008 med et snedig plott og fet 70-tallslook. Jason Statham er raneren som har blitt semistreit bilhandler, men skal gjøre et siste brekk for å holde tritt med økonomien. Han slår seg sammen med en gjeng som skal rane en bankboks i Baker Street, men det ligger underlige skjulte agendaer fra MI-5 og Kongefamilien i bakgrunnen, og for å gjøre det enda rarere er det hele bygget på en sann og mystisk historie. Superlekker, spennende, underholdende ransfilm.

Pistorius – Blade Runner på SVT kl 22:00
— Heisann, en dokumentar om Oscar Pistorius, som er tiltalt for å ha drept kjæresten sin. Too soon? Helt klart, men definitivt noe å sette GET-opptak på. Slik selger SVT inn filmen: “Polisen säger mord. Oscar Pistorius menar att det var en olycka, när hans flickvän hittas död. Affischnamnet från Paralympics 2012, med båda benen amputerade fick smeknamnet Blade Runner. I Pretoria, Sydafrika, gräver vi djupare i ett dödsfall som chockade världen.”

The Following på TVNorge kl 22:00
— Storslagen serie premiere på TVNorge i dag. Kevin Bacon, FBI, seriemorder, kultstemning, The Following har alt. Vi skrev en sak om første episoden, sjekk her.

Filmbonanza på NRK1 kl 23:30
— Flotte gjester for filmnerder i Filmbonanza. Vegard Larsen har truffet Adam Price, mannen bak Borgen, og reporter Mona B. Riise har intervjuet selveste Bryan Cranston fra Breaking Bad. Nice!

Pavens tunge arv på NRK2 kl 23:15
— Jeg sluker alt av dokumentarer om den katolske kirken, Vatikanet, paven og så videre. Så jeg kommer til å se denne også, som skal være en av de beste dokumentarene om sexskandaler blant katolske prester. Pavens tunge arv er regissert av Alex Gibney, som vant Oscar for dokuen Taxi To The Dark Side. Mer spesifikt handler Pavens tunge arv om The Lawrence Murphy Case, en av de mest kjente sexskandalene katolske prester har sørget for, sjekk også The Guardian sin anmeldelse her. NB: døll oversettelse, originalen har den fabelaktige tittelen Mea Maxima Culpa: Silence In The House Of God.