Søndag! Jepp, det betyr TV-tips


Fra Michael Mann og episk kinesisk til gærne amerikanske hippies, svensk krim og Miami-gloss. Her er våre TV-tips for dagen.

CSI: Miami, på Vox kl 19:00
– Av og til skuler jeg bort på DVD-boksene med CSI-serier som står trygt plassert i biblioteket, og henter frem en sesong av 2000-tallets mest glossy og toneangivende mainstream-serie. Det kanskje kuleste med Miami-filialen av serien er at den fremstiller Florida-byen visuelt akkurat så glamorøs, lekker og glorete som byen er i virkeligheten. Du skjønner det om du har vært der. Dagens episode er klassisk CSI: “Horatio og Tripp er på åstedet der narkokongen Jay Fisher er funnet drept. Mens de tar liket nærmere i øyesyn, kommer en annen langer, Johnny Nixon, fallende gjennom takvinduet. Nixon nekter enhver befatning med drapet, men innrømmer å ha overhørt høylytt krangling etterfulgt av pistolskudd.” Og så er det Horatio, da. Denne montagen er vakker:

Doomsday Preppers, på National Geographic Channel kl 20:30
– Dersom du ikke har sett denne realitydokuen ennå, er det virkelig på tide. Vi følger en gjeng amerikanske “preppers”, folk som bruker ventetiden før apokalypsen til å forberede seg på overlevelse. Survivalists, hippier og Gud vet hva, her får du møte en vakker bukett av koko amerikanere. Anbefales varmt.

Menn som hater kvinner, på TV 2 Zebra kl 21:00
– Tenk at for bare noen år siden var alle like opptatt av Stieg Larson som damene i dag er av 50 Shades Of Grey. Denne filmatiseringen av Larssons første roman om Lisbeth Salander er verdt et gjensyn, så velregissert, atmosfærisk, spennende og underholdende som den er. Og etter han der klovnen fra Bergen som hater damer er både tittel og film kanskje enda mer aktuell som alltid.

Nådeløse gater, på Showtime kl 22:35
– Michael Mann på regi og James Caan i hovedrollen holder lenge for meg. Spesielt når filmen, som har originaltittel Thief, får mer enn greie 7.2 hos IMDB.

Slaget om den forbudte by, på NRK2 kl 00:00
– NRK kjører Kina-uke i anledning “valget” på andre siden av kloden. Mye bra dokus hos statskanalen i den anledning, men også noen episke, historiske beist av kinesiske filmer. Som Slaget om den forbudte by (Curse Of The Golden Flower), hvor Yun-Fat Chow fra Hard Boiled og Crouching Tiger Hidden Dragon spiller en keiser som slåss og stresser med intriger i hoffet. Tidenes dyreste kinesiske film da den ble laget.

Homeland S02E06, på TV 2 Zebra kl 00:50
– Reprise på mandagens episode fra TV 2. Her er vår spoilerfest av en omtale.