Søndag og TV-tips!


En mann som vet han skal bli drept, norske krigshelter, Will Smith redder kloden (igjen) og japansk mafia under lupen. TV-søndag!

Jag skal mördas, på SVT1 kl 15:30

— Denne virker interessant, sjekk bare innsalget fra SVT: “Brittisk dokumentär från 2013. Den osannolika historien om Rodrigo Rosenberg, guatemalansk advokat som förutspådde sin egen död på Youtube. han pekade till och med ut mördaren. Men vem var det egentligen som sköt?”

Broen, på DR1 kl 20:00 og SVT1 kl 21:00
— Episode 4, samme som går på NRK i morgen. Jeg begynte med å se serien på dansk TV, men synes faktisk det er mye lettere å se på svensk TV, hvor de rødepølsespisende gammeldanskene blir tekstet å svensk.

Det siste vitnet, på NRK1 kl 21:05
— Krigsdoku! Det er aldri feil på en sløv søndag. Jeg har ikke sett denne, men NRK mener uansett alvor når de setter en dokumentar på søndagens beste sendetid. Slik beskriver de selv: “Avlyttet, trakassert og utsatt for yrkesforbud. Hånet og fratatt all ære. De utførte noen av de dristigste sabotasjeaksjonene Norge så under krigen, men fikk likevel ikke plass i historiebøkene. “Det siste vitnet” er en film om Pelle-gruppa, om kald krig, beinhard politisk rivalisering og om mektige aktører som utformet en sensurert versjon av norsk historie.”

Max Manus, på NRK3 kl 21:25
— Fra doku til spillefilm! Andre verdenskrig er per definisjon alltid interessant på film. Her snakker vi også en av tidenes mest sette norske filmer, med en sulten Aksel Hennie i hovedrollen som den driftige motstandskaren Max Manus. Litt rar dialog her og der, men fin action, solid spenning og et skummelt Oslo drapert i naziflagg.

Independence Day, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— USA! USA! USA! Will Smith rocker hardt som villstyring av en pilot som skal redde verden fra invasjon av motherfucking aliens. Mange ikoniske scener (presidenttalen, sprengingen av Det Hvite Hus), mye humor og en klassiker av en actionfilm.

Breaking Bad, på Max kl 23:00
— Nest siste episode av methdramaet i New Mexico. Fremdeles litt overrasket av at TVNorge sender den så sent på en småkanal som Max.

Japans mafia, på TV 2 Zebra kl 23:55
— Hvorfor ikke avslutte kvelden med en lekker liten film om yakuza, den japanske mafiaen? Klart man må det.