Søndag og TV! Vi tipser

Han som drepte Jesus får oppreisning, dokus om narko og scientologer, digg engelsk småbykrim. Her er søndagens TV-tips.

Mannen som dödade Jesus, på SVT2 kl 18:00
— Pontius Pilatus får oppreisning! Britisk dokumentar om hvordan man bør se med nye Jesus-briller på dobbel-P: “Den kristna traditionen avdramatiserar Pontius Pilatus roll i historien om Kristi lidande – han visas som en vekling, mannen som “tvättade sina händer”. Men klassiska källor presenterar honom som en hänsynslös och effektiv romersk administratör.”

Men In Black, på TV 3 kl 19:35
— Jeg fikk litt kredkjeft fra noen folk på Twitter for at jeg kalte Men In Black for en av tidenes mest underholdende filmer for noen uker siden. Men goddammit!, jeg står rakrygget i hipstervinden og hevder at Will Smith og Tommy Lee Jones her leverer halvannen time kick ass-underholdning fra aller verste kosmiske hylle. Så da ser vi filmen igjen!

Dokument utifrån: Scientologarnas krig, på SVT2 kl 22:10
— Kan man få for mange dokumentarer om denne underlige kvasireligiøse forretningssekten scientologi? Nei. Denne virker bra: “Marty Rathbun tillhör scientologernas allra högsta ledarskikt. När han lämnar rörelsen gör hans gamla kolleger allt för att krossa honom. Kvällens reportage ger en unik och skrämmande inblick i scientologikyrkans metoder.”

Broadchurch episode 1 og 2, på NRK3 kl 22:50
— Reprise av denne strålende engelske krimserien om en liten by som blir rystet av drapet på en 11 år gammel gutt. Les vår omtale av Broadchurch her.

The Rocker, på TV 2 Filmkanalen kl 23:10
— Rainn Wilson er mest kjent som geniet Dwight Schrute på amerikanske The Office, men her spiller han en trommeslager som ble sparket ut av bandet sitt rett før de slo gjennom. Tyve år senere får han muligheten til å bli superstjerne igjen. Sjarmerende og morsom film med fin dose Rainn Wilson-galskap.

Kokainens pris, på TV 2 Xebra kl 23:20
— Hvorfor ikke avslutte aftenen med første episode i denne serien om Cocaine Worldwide? “Kokainens pris følger personer som forsøker å avslutte sin rusavhengighet. Vi får se personlige problemer relatert til rusen, men også konsekvensen av rusmidlene i et globalt perspektiv. Bli med på reiser til rusens opphavssteder der du vil møte både folk som kjemper mot ulovlig smugling, og de som er dømt for å støtte den.”