Søndag og TV! Vi tipser


Øl møter politikk, Christian Bale kjører mørk scifi, en av de beste Beck-filmene, en vanvittig god fotballfilm. Det er TV-søndag!

Den store ølreisen, på NRK2 kl 15:25
— Jeg har aldri hørt om denne serien før, men beskrivelsen på nettsidene til SVt gjør at jeg setter GET-boksen på opptak: Jonas “Steken” Magnusson befinner seg blandt skummende ølglass og hengivne ølhunder på en reise gjennom Europa. Han ser nærmere på politiske intriger og skjulte markedskrefter. (1:3)

Somewhere, på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Sofia Coppolas finfine film om skuespilleren Johnny Marco (Stephen Dorff), og hans 11 år gamle datter Cleo (Elle Fanning). Marco går gjennom en slags eksistensiell krise på hotellet Chateau Marmont (legendarisk hotell hvor rocke- og filmstjerner bor og lever), og livet hans blir underligere når datteren kommer for å bo med ham. Rar, vakker og sjamerende film.

Terminator Salvation, på Viasat 4 kl 22:30
— Christian Bale og Sam Worthington skulle redde Terminator-franchisen med denne fjerde filmen i serien, og klarte det rimelig bra. Mørkt, dystert, hitech og heseblesende, og med Arnold i en liten birolle på slutten. Feiende fin søndags-scifi.

Beck: Mannen uten ansikt, på TV 2 Filmkanalen 22:45
— Det er mange godbiter i Beck-sagaen, men Mannen uten ansikt er en av de aller beste. Åpningen da Gunvald finner en drept mann som har fått skjært av seg ansiktet er brutal og rystende, og setter tonen.

Damned United, på NRK3 kl 01:35
Damned United er laget av samme folkene som sto bak Frost/Nixon, den strålende dramafilmen om da David Frost intervjuet Richard Nixon. Her treffer vi Brian Clough, den unge manageren som skulle ta over superlaget Leeds på 70-tallet, og får ta del i hans strabasiøse ferd gjennom jobben. PS: Du trenger ikke være interessert i fotball for å se Damned United, den funker utmerket uansett. Morsom, trist, spennende og dramatisk, og Michael Sheen er strålende som Brian Clough. Sjekk bare denne herlige traileren.