Søndag! TV-tips og sånt

Intens om Palme-drapet, sterk thriller fra Polanski og seriepremiere på en kodeknusende engelsk krim. Her er søndagens TV-tips:

En pilgrims död
på SVT1 kl 21:00

— Første episode av En pilgrims död var en intens affære, hvor vi fulgte tiden før drapet på Olof Palme parallelt med en ny etterforskning i moderne tid. NRK er medprodusenter på serien, så den kommer nok på statskanalen etterhvert, men foreløpig er dette bankers hver søndag på SVT fremover.
Les mer: Ny serie om Palme-drapet

Skyggen på NRK3 kl 21:15
— Boken heter The Ghost, filmen heter The Ghost Writer, og på norsk er den blitt til Skyggen. Litt dustete, men filmen er uansett en feiende flott thriller om en engelsk journalist som flys til Martha´s Vineyard utenfor New York for å skrive selvbiografien til en avgått engelsk statsminister som trues med riksrett. Pierce Brosnan er iskald og Ewan MacGregor er nysgjerrig og regissør Roman Polanski har laget en atmosfærisk, tight thriller. Boken og manus er for øvrig skrevet av Robert Harris, som i sin tid skrev fabelaktige Fatherland.

The Bletchley Circle på NRK1 kl 00:00
— Jeg har ikke sett denne serien som hadde premiere i går (dette er reprisen), men plottet i The Bletchley Circle er riktig så innbydende. Tre damer som jobbet med kodeknusing for engelsk etterretning under andre verdenskrig, slår seg sammen i 1952 for å jakte på en morder. Sammen bruker de sine skarpeste evner til å systematisk fange morderen og stoppe ham fra å drepe unge piker. Tittelen er for øvrig en henvisning til Bletchley Park, anlegget hvor Government Code And Cypher School holdt til.