Søndag! TV! Vi tipser om det beste

Hitchcock mikser humor, spenning og ikoniske scener. Denise Richards og Matt Dillon bader og svindler. Movieboxen viser seg å være en norsk oppfinnelse. En flott dag for å se på TV!

North By Northwest, på TCM kl 10:50
— En klassiker av de sjeldne. Cary Grant i hovedrollen som reklamebyråmannen som plutselig lander midt i et internasjonalt spiondrama. Spennende, morsom og full av ikoniske scener, enten det er jakten på Mount Rushmore eller Grant som jages av flyet.

Broen 2, på DR1 kl 20:00 og SVT1 kl 21:00
— Det tetter seg til i Broen 2 nå, vi er kommet til episode 8 av 10 i historien om Saga, Marting og de grusomme drapsmennene/kvinnene. Forvent som vanlig Saga som misforstår og er briljant, emo-Martin, onde rikfolk og noen twists på plottet som er helt usannsynnlige, men likevel enormt effektive.

Ocean’s Thirteen, på TV 2 Zebra kl 21:00
— Det finnes vel knapt en bedre søndagsfranchise enn Ocean’s-serien? George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon og gjengen vandrende rundt i et lekkert filmet Las Vegas til lyden av schløy jazzfunk, mens de planlegger et ran som gjør dem styrtrike og upopulære? Denne tredje filmen i serien er ikke den beste, men likevel severdig. Bonus med Al Pacino som utrolig usympatisk Las Vegas-kingpin.

The Blacklist, på TV3 kl 21:20
— Tredje episode av FBI-serien med James Spader som ettersøkt/arrestert mastermind. Jeg har ikke fått sett serien ennå, men hører mange som anbefaler. Må sette av tid i løpet av uken til å se meg opp.

Wild Things, på NRK3 kl 21:30
— Denne filmen hadde jeg glemt! Neve Campbell, Denise Richards og Matt Dillon i det man i gamle dager kalte en erotisk thriller (lages det fremdeles?). Dillon spiller high school-læreren Sam som lander midt i et saftig drama av svindel, sex, lureri og sjalusi, og inni der er bassengscenen som gjorde Denise Richards til tenåringsguttedrøm nummer 1 etter Pamela Anderson. Lurer jommen på om Larry Page og Sergey Brin rett og slett startet google for å gi folk muligheten til å søke etter Denise+Richards+pool+scene, firmaet ble jo startet bare noen måneder etter premieren i 1998? Uansett, filmen er kanskje like datert som traileren, men vi kan kalle det en guilty pleasure:

Filmbonanza, på NRK1 kl 23:20
— Vegard Larsen ruller videre med filmprogrammet sitt på NRK. I kveldens reprise er det VHS og videobutikkene som skal under lupen: “Om arven etter VHS, video home system. Videobutikker legges ned i rekordfart og snart har vi bare minnene igjen fra den gangen vi kunne holde en film i hånda. For mange startet filminteressen på videobutikkene, og noen bruker fremdeles tid og penger på å samle på og la seg påvirke av VHS. Visste du forresten at movieboksen er en norsk oppfinnelse?”