TV-tips på en søndag

shawshank1Tidenes beste film? Noen mener at The Shawshank Redemption er nettopp det. I kveld kan du se den på TV, her er våre tips for kvelden.

The Dirty Dozen
, på TCM kl 18:35

— For en rolleliste! Lee Marvin, Ernest Borgnine, Donald Sutherland og John Cassavetes spiller fire av de tolv soldatene som blir tvunget til å gjøre drøye oppdrag inne i det okkuperte Frankrike under andre verdenskrig. Herlig 60-tallsaction.

Sotsji – en olympisk drøm, på NRK2 kl 20:05
— Snart skal Putin offisielt sette i gang OL-prosjektet sitt i Sotsji, og da varmer vi opp med denne nederlandske dokumentaren. Den er neppe bestilt av Gerhard Heiberg og de andre pampene i IOC: “OL-byen Sotsji er totalt forandret i løpet av par år. Fra å ha vært en nostalgisk sovjetisk ferieby med store sanatorier, er den nå blitt en moderne russisk by. Omtrent alt og alle har måttet vike for å gjøre Putins statusprosjekt til en suksess.”

The Shawshank Redemption (Frihetens Regn), på TV 2 Filmkanalen kl 21:00
— Da Empire Magazine kåret tidenes beste filmer for noen år siden, tronet The Shawshank Redemption på 1. plass. Rørende og gripende historie om en mann som sitter i fengsel for å ha drept konen sin, men hevder han er uskyldig. Tim Robbins og Morgan Freeman i toppform, briljant film. Les også Aslaks sak om The Shawshank Redemption.

Agent 007 – du lever kun to gange, på DR1 kl 21:50
— Danskene kjører seg opp med enda mer James Bond, i kveld er det You Only Live Twice som står på plakaten. Det er altså den filmen hvor James Bond drar til Japan for å stoppe Blofeld fra å skyte opp en atomrakett, og vi får blant annet se det legendariske helikopteret som James Bond har pakket ned i noen kofferter.

Spelet om Sotji, på SVT2 kl 22:10
— Putin slipper ikke unna så lett! Her er det israelsk dokumentar som tar for seg det skitne spillet om OL. Hør bare på SVTs programbeskrivelse: “När Vladimir Putin skaffat vinter-OS till ryska Sotji startade en osannolik penningcirkus med usel planering, maktmissbruk och korruption. Den subtropiska kurorten vid Svarta havet skulle på kort tid förvandlas till ett centrum för världens vintersport.” Dette må vi se.

Broadchurch episode 7 og 8, på NRK3 kl 23:05
— Dersom du gikk glipp av den rystende og strålende avslutningen av den britiske krimserien Broadchurch tidligere i uken, får du nå muligheten til å se de to siste episodene om igjen. Anbefales, sjekk også vår omtale av serien her.