Søndag? Jada, her er noen TV-tips

Harrison Ford hopper i en elv, nordmenn sprenger Orkla-tog, Gerard Butler tar ultrabrutal hevn, og han der Frasier er fremdeles en god damn Boss. Her er tips for TV-søndagen.

Kampen om Thamshavnbanen på NRK 2 kl 20:00

– Krig! Sabotasje! Familiedrama! Denne NRK-dokuen tar for seg Kompani Linges sabotasjeaksjoner mot jernbanen som fraktet svovelkis for tyskerne. I følge forhåndsomtalen dukker filmen ned i forholdet mellom tyskerne og Orkla Gruber-Aktieselskap. Samarbeid eller motstand? Ekstra delikat ble det av at mannen som styrte aksjonen, Peter Deinboll, hadde en pappa som var sjef for Orkla-anleggene som sønnen sprengte. Gjett om det ble drama både under og etter krigen? Yup.
Du kan se hele Kampen om Thamshavnbanen her

The Fugitive/Jaget på Max kl 21:00
– Klassiker fra 1993. Harrison Ford spiller Dr. Richard Kimble, som blir uskyldig dømt for å ha drept konen sin. Når han rømmer fra fangetransporten, starter politimannen Samuel Gerard (Tommy Lee Jones) en heseblesende jakt på Kimble. The Fugitive, som er basert på en amerikansk TV-serie fra 1963, er en av de mest spennende og vellagde thrillerne fra 90-tallet, et absolutt must. Jeg glemmer aldri scenen der Kimble aka Ford hopper i elven. Gleder meg til å se den enda en gang.

Boss på Vox kl 22:10
– Episode 5 av 8 i første sesong om Chicago-ordfører Kane som kjemper på alle fronter mot sykdom, media, korrupsjon og politiske motstandere. Kelsey Grammer er strålende som innbitte Kane. Just another day in the life of a god damn boss.

Law Abiding Citizen på NRK3 kl 21:45
– Aaaaaah, HEVN. Hvem er bedre til å spille en hevnbesatt mann enn Gerard Butler fra 300? Butler er Clyde Shelton, mannen som sverger brutal og nådeløs selvtekt etter hans kone og datter blir drept av innbruddstyver. Her er det ikke mange spor av sosialdemokratisk rehabilitering eller rettferdig rettergang på vegne av samfunnet. Law Abiding Citizen er ren og skjær retaliation.

The Betrayed på TVNorge kl 22:50
– Jeg har ikke anelse hva denne filmen handler om, men Melissa George fra den nye kanonserien Hunted spiller en av rollene, så jeg sveiper nok innom noen minutter for å se hvordan hun gjør det i den rollen.

Varg Veum: Kalde Hjerter på TV 2 kl 22:45 og 23:45
– Bergen. Trond Espen Seim. Varg Veum. Aqua-Lene.