Søndagstipsene! TV-dagen er reddet


Beinhard norsk ransrealisme, rasende festlig amerikansk politikk og nazidom. Her er søndagens TV-tips.


Borgen
på SVT1 kl 12:30

— Dersom du har gått glipp av sesong 3 av dette fengende danske politiske dramaet, er dette anledningen til å catche opp på Borgen. SVT kjører reprise på første episode i sesong 1.

Veep på SVT 2 kl 12:55
— Og hey, de svenskene kan reprisesakene sine! De anklager oss støtt og stadig for å være fascister, men vi tilgir dem det meste når de kjører reprise på Veep-premiere på en deilig sløv søndag. Julia Louis-Dreyfuss spiller den dumme visepresidenten Selina Meyer, som har enda dummere og sleipere og frekkere medarbeidere. Tidvis rasende festlig og garantert underholdning om man liker The Thick Of It og slikt. Veep er jo laget av Simon Blackwell og Armando Iannucci, som står bak nettopp The Thick Of It.

NOKAS på TV 2 Zebra kl 21:00
— Er dramatiseringen av NOKAS-ranet den beste norske ransfilm noensinne? Konkurransen er kanskje ikke så voldsomt hard, men NOKAS er en overraskende god film i sin kalde, brutale og nøkterne innpakning. Glem at skuespillerne i starten er litt rare, dette er norsk realisme på sitt hardeste og beste.

The Following på TVNorge kl 22:00
— Kevin Bacon holder koken gjennom første sesong av seriemord, mordkult og komplett galskap. Creepy, spennende og på sitt beste vanedannende.

Dommen i Nürnberg på NRK2 kl 23:10
— Spencer Tracy, Marlene Dietrich, Burt Lancaster og Maximiliam Schell i denne klassiske filmen om rettsaken mot naziforbryterne i Nürnberg. Dommen i Nürnberg er obligatorisk for alle WW2-interesserte. Sjekk for øvrig den fantastiske introen på traileren, med “Once in a generation – a movie explodes into greatness!”