Spenning i påsken? Det fikser vi!

påskefjellet
Det er på tide å forberede påskekrim. Vi gir deg 10 tips til bøker, filmer og TV-serier som gjør påskefjellet litt skumlere.

Jada, da er det snart påske, med fjelltur og ski, med Kvikk Lunsj og appelsin i solveggen. Og da må man jo ha et godt utvalg underholdning av den spennende sorten. Vi har laget en rekke lister med påsketips, men begynner med 10 anbefalinger av bøker, filmer og serier som har kommet det siste året, sånn cirka.

Under alle tipsene er det lenker til artikler vi har skrevet om samme utgivelse tidligere, pluss en lenke til Platekompaniet sin nettbutikk. Nei, dette er ikke sponset av Platekompaniet, men vi er så late at vi bare lenker direkte til samme butikk hele veien, og Platekompaniet er jo ofte billigere enn andre sjapper på nett. Men om noen av dere har alternativer hvor man får bøkene/filmene/seriene billigere, kjør gjerne på i kommentarfeltet.

Uansett: her er våre første tips til påskemoro:

The Finish av Mark Bowden
— En av mange bøker om jakten på Osama bin Laden. Dette er den journalistiske versjonen, hvor vi følger President Obama og CIAs jakt frem mot angrepet som drepte Bin Laden 2. mai i 2011.
Les mer om jakten på Bin Laden
Kjøp boken for 169 kroner hos PK

American Assassin av Vince Flynn
— Amerikaneren Vince Flynn skriver hårreisende spennende om helten Mitch Rapp, som jobber i en hemmelig avdeling av CIA. Jobben er – som tittelen – mer enn antyder å drepe fiender av USA. American Assassin er en av de nyeste bøkene om Mitch Rapp, men kronologisk er det den første.
Les mer om Mitch Rapp og amerikansk høyrekrim
79 kroner for American Assassin

People Who Eat Darkness av Richard Lloyd Parry
— Denne grusomme historien fra Japan er en av de mest sjokkerende og fascinerende som er fortalt i bokform, men også en av de mest spennende bøkene vi har lest noensinne. Anbefales sterkt. People Who Eat Darkness tegner et underlig bilde av kulturer og tradisjoner i Japan, og hvordan en vestlig familie forholder seg til det.
Les mer om den engelske jenten som forsvant i Tokyo
79 kroner hos Platekompaniet

Tilfellet Thomas Quick av Hannes Råstam
— Historien om Thomas Quick var sjokkerende da han tilstod det ene drapet etter det andre gjennom 90-tallet, men historien om politiet og psykiaterne som fikk frem tilståelsene er enda drøyere.
Les mer om den briljante dokumentarboken om Thomas Quick
Jøss, Tilfellet Thomas Quick koster 332 kroner. Altfor dyrt, vent heller på paperback

Boss – sesong 1
— Kelsey Grammer overbeviser stort som Chicagos nervesyke, kyniske og korrupte borgermester Tom Kane i Boss. Den første sesongen er helt oppe med det beste av The Wire og West Wing når det kommer til amerikansk politikk og TV.
Her er 5 grunner til at du MÅ se sesong 1 av Boss
Helt grei pris på Platekompaniet, 199 kr for DVD-utgaven

No Easy Day av Mark Owen
— Har du noen gang lurt på hva gutta som tok ut Osama bin Laden egentlig tenkte? Og hvem de var? Da må du lese No Easy Day – boksensasjonen som skjøv Fifty Shades ned fra boktoppen i USA.
Les flere anbefalinger av spesialstyrkebøker
129 kroner for å lese om jakten på Bin Laden? Det tåler man

Gone Girl av Gillian Flynn
— Få skriver så onde og mørke bøker som Gillian Flynn, men samtidig så latterlig spennende og fengende. Gone Girl ble hennes virkelige gjennombrudd i 2012. Det er lett å forstå hvorfor. Hun er en slags høylitterær utgave av Harlan Coben. Forsvinninger, løgner og hemmeligheter i amerikanske forsteder.
Les mer om det som bør bli årets internasjonale suksessbok her i Norge
Wow, 59 kroner for Gone Girl! Det er et kupp

The Reluctant Fundamentalist av Moshin Hamid
— En litterær spenningsroman fra USA og Pakistan. Moshin Hamid er åpenbart en smarting, og skriver veldig godt om veien fra Wall Street til terror. Kanskje litt 00-ish, men det får gå.
Filmen kommer i år
Her koster boken 79 kroner

Argo av Ben Affleck
Argo tok jommen hjem den gjeveste Oscar-statuetten. Og siden det ikke ble Tarantino denne gangen heller, var det helt fortjent. Affleck og manusforfatter Chris Terrio har laget en hyperrelevant politisk thriller som også er morsom. Well done!
Vi var veldig fornøyd med Argo da vi så den
Her kan du forhåndsbestille Extended Cut av Argo på Blu-ray

Homeland sesong 1 på DVD/Blu-ray
— Mens vi venter på sesong 3 av Homeland er det på tide å gå tilbake til starten med den første sesongen og den sinnssyke spenningen som fikk oss hektet. For hva hadde TV vært uten Homeland de to siste årene? Ganske mye mindre gøy.
Hva sa vi om avslutningen på Homeland sesong 2?
Her er Homeland sesong 1 på DVD til 249 kroner (PS: TV 2 har lagt ut hele sesong 1 på Sumo, god deal det også)