SPENNING: Norsk fantasy, en kvinnerevolusjon

Siri_Pettersen_5167893a
Siri Pettersen skriver om Odinsbarn, og er med når vi anbefaler norsk fantasy.

I det siste har OP-5-redaksjonen – Aslak og meg – vært helt oppslukt av George R.R. Martin-ulven, og er fullstendig oppslukt av A Song of Ice And Fire-serien. For de som tror at fantasy bare betyr overnaturlige skogsskikkelser, snakkende trær og ildsprutende drager, så er det egentlig bare rammen for å skrive om politikk, konspirasjon, menneskelig drama og intriger. Ikke ulikt The Wire, når jeg tenker meg om.

Uansett: i dagens A-magasinet har Aslak dratt frem tre norske fantasy-forfattere, som alle er fremadstormende og kvinner. Jeg har ikke lestdem foreløpig, men på Aslaks helhjertede anbefaling står de nå høyt på listen etter jeg er ferdig med Game of Thrones-bøkene. Sjekk selv:
17Spenning-page-001