Steffen synser om Moon Knight

Marvels nye historie handler om en leiesoldat og hans rare personligheter. Steffen Stø har sett fire episoder av Moon Knight, og synser i vei.

I Marvels miniserie Moon Knight følger vi Marc Spector, spilt av Oscar Isaac. Spector er en leiesoldat med dissosiativ identitetsforstyrrelse.

Sammen med sin andre identitet, Steven Grant, dras han inn i et farlig mysterium, hvor den egyptiske måneguden Khonshu har en finger med i spillet og har gitt ham overnaturlige krefter.

Les også: Steffen Stø feirer de beste seriene fra 2021

Under traileren er seks tanker om serien. Jeg har sett fire episoder.

1— Batman med elementer av American Gods og Indiana Jones, er en vag måte å beskrive serien på. Likevel klarer Jeremy Slater (The Umbrella Academy), med egyptiske Mohamed Diab (Cairo 678) på regi, allerede fra første episode å balansere dette. Moon Knight beholder det viktigste fra tegneseriene, og lykkes med å fortelle historien i de første fire episodene. Det er actionfylt, spennende, morsomt og rart. Det er rett og slett slik en Moon Knight-historie bør være, med både de overnaturlige- og psykologiske elementene brukt på mesterlig vis.

2— Oscar Isaac leverer, og må ha hatt det skikkelig gøy med å lage serien. Isaac har allerede vist oss at han kan leverer, i alt fra A Most Violent Year til Dune, og gjør i denne miniserien fascinerende prestasjoner både som den tøffe leiesoldaten Moon Knight og som den pysete Steven, som vi fort får vite er bare en helt vanlig dyr som digger Egypt.

3— Den herlige måneguden Khonshu bidrar til overraskende humor i handlingen ved hjelp av stemmen til Oscar-vinner og Homeland-skuespiller F. Murray Abraham. Gudens raserianfall og egen usikkerhet er gjort slik at forholdet mellom Marc/Steven og Khonshu fungerer som forholdet mellom Eddie Brock og Venom. Det er ikke bare underholdende, men stiller også spørsmål rundt fri vilje.

4— Ethan Hawke og May Calamawy spiller de to andre sentrale karakterene. Hawke spiller skurken Arthur Harrow, en kultleder som fungerer som en kombinasjon av David Koresh og Steve Jobs. Calamawy (kjent fra den oversette komiserien Ramy) spiller Layla, en person fra Marcs fortid med mye bein i nesen. Deres dynamikk med Marc/Steven er ganske forskjellige, og det gir serien mulighet til å vise frem både action, drama og humor med deres møter.

5— Forhåpentlig blir det enda merkeligere, for når serien blir rar fremstår den som noe helt unikt i Marvel-universet. Hver nye episode ser serien ut til å dyrke in egenskap til å forføre oss med det underlige og spennende. Episode 1 og 4 er høydepunktene av de første fire episodene, men det er også mye å like i de to andre. Marvel Studios har gjort noe riktig ved å gi karakteren en egen miniserie, for det er mange forskjellige aspekter ved karakteren som egner seg best for episodisk format, heller enn hva ville blitt en større forenkling på storskjermen.

6— Det blir interessant å se hvor serien ender, og om vi får noe hint til hvor hovedkarakteren dukker opp etter serien. Marvel-sjef Kevin Feige har allerede bekreftet at karakteren vil dukke opp i en film. Mange har allerede synset om at en potensiell Midnight Sons-film med Blade, Doctor Strange og Moon Knight som medlemmer kan være på vei.

PS: Moon Knight kan sees uten å ha noe kjennskap til de nyere Marvel-filmene. Faktisk trenger du ikke å vite hva som har skjedd i det filmatiske universet til Marvel i det hele tatt. Så her er det bare å følge dette rare kaninhullet til bunns.

Moon Knight hadde premiere onsdag 30. mars på Disney+. De slipper ukentlige episoder.

Les mer fra Steffen:

Steffen Støs 10 favorittfilmer fra 2020.

Topp 10 beste serier fra 2020 – Steffen kårer.

Black Widow – spionthriller i Marvel-drakt.

Mr. Inbetween – Farvel til Australias Dexter