Stopp pressen! Trailer for ny Bourne-film

Wow! Trailer for den fjerde filmen om Jason Bourne er på plass. Hva er våre første tanker?

Her i OP-5 er Jason Bourne
den eneste som kan konkurrere med Carl Hamilton om 1. plassen i våre dunkende spenningshjerter. Så når det nå dukket opp en blodfersk trailer for The Bourne Legacy, fikk vi kjapt åndenød, hjertebank og fistelstemme.

Her kan du lese vår ultimate analyse av de tre første Bourne-filmene

Men som de seriøse krimjournalistene vi er, måtte vi kjapt kjøle oss ned og synse. Her er de første tankene:

1. Jeremy Renner spiller en agent fra Treadstone/Blackbriar som har gone rogue. Han posisjoneres i traileren som en agent beyond Bourne, i følge IMDB heter han Aaron Cross. Men vi vet at en Treadstone-agent har mange navn og mange pass.

2. Jason Bourne er altså ikke med, dette handler om arven hans, The Legacy. Kanskje Matt Damon dukker opp i en cameo? Sannsynligvis ikke, siden de sikkert nå vil etablere en ny franchise med Renner.

3. Det er mange kjente ansikter, spesielt Joan Allen som Pam Landy og Albert Finney som Dr Albert Hirsch. Betryggende.

4. Traileren er lekkert laget, med et klassisk thrillergrep i de stolpene av bilder som går over den svarte skjermen, før Renners ansikt dukker opp intenst og besluttsomt.

5. Er det litt mye action? Bourne skal ikke være James Bond, det er viktig. Håper de beholder den tilbakeholdne stemningen fra de tre første filmene.

6. Edward Norton dukker opp. Det kan slå alle veier. American History X var overtydelig skolefilm, husker ham fremdeles i negativt lys på grunn av den.

7. Er vi spent? Veldig. Spesielt siden filmen er skrevet og regissert av Tony Gilroy, som skrev de to forrige Bourne-filmene, samt filmversjonen av State Of Play og den fabelaktige Michael Clayton. Han vet hva han holder på med.

Foreløpig kinodato for Norge er 12. august. Vi kommer tilbake med mer info om The Bourne Legacy, måtte bare få denne ut med en gang.