Strålende start på Krimfestivalen! Vi anbefaler videre

Dette er en av de morsomste damene som er i Oslo i helgen. Du treffer Val McDermid på krimfestivalen i dag.

For en aldeles nydelig dag det var på Krimfestivalen i Oslo går! Jeg ruslet rundt og hørte på favorittforfattere, ble introdusert for noen nye, utvekslet tips med andre krimentusiaster, og gjorde en haug med intervjuer.

Sjekk dagens program på Krimfestivalen, og liveoverføring

Mange høydepunkter, inkludert å diskutere krimskriving med Lars Kepler, høre skotske anekdoter fra Val McDermid, diskutere historie med Jørgen Brekke og se Øystein Wiik bli skutt på scenen, men jeg må si at det å prate agentroman med Tom Rob Smith, en forfatter jeg har vært blodfan av de seneste årene, var virkelig stort. En stor takk til alle som kom på Teaterkjelleren for å høre på kollega Aslak Nore og meg i samtale med Tom Rob Smith om Le Carré, Bond vs Bourne, Jessica Chastain vs Carrie Mathison og mye, mye mer.

Er såpass fan at jeg poster dette bildet av OP-5 sammen med mannen som skrev Child 44 og Secret Speech. Stas!
Takk til Bokdama for bilde, saken fortsetter under
Aslak_asbjorn_tomrob

Uansett. I dag er det på an igjen, og her er noen anbefalinger fra det rikholdige programmet. Så om du er i Oslo, glad i krim, ta deg en tur til sentrum og sjekk ut opplegget. Veldig hyggelig å bare dingle rundt mellom de forskjellige arrangementene, hva med å begynne her:

13:15 – Er det galskapen som dreper?, Cappelen Damm, Halvbroren
m/ Torkil Damhaug, Thomas Enger, Sophie Hannah og Val McDermid
— Ah, fin start på helgen. Legen Torkil Damhaug og stjerneskuddet Thomas Enger (som er med OP-5 på scenen i morgen, lørdag) diskuterer rasjonell ondskap vs klin kokos psykopati med Sophie Hannah og Val McDermid. Jeg intervjuet Val McDermid i går, hun leverer morsom skotsk selvironi og historier fra øverste hylle, så her er det bare å forvente underholdning.

15:00Svensk krimkafé, Tanum
m/ Lars Kepler, Håkan Östlundh og Jens Lapidus
— Lars Kepler er på Oslo-tokt, og er en riktig så interessant duo. De er suverene når de forteller sjarmerende om å jobbe sammen. Jens Lapidus er det lenge siden jeg har sett live, så det må jeg få med meg. Jeg mener: han skrev Snabba Cash.

15.00: Hvor langt fra virkeligheten er norske krimromaner?, Cappelen Damm Halvbroren
Sigbjørn Mostue, Johnny Brenna, Eystein Hanssen, Jørn Lier Horst, Lars Pettersson og Chris Tvedt. Programleder: Aslak Nore.
— …men vi må jo også få med oss når kollega Aslak skal prate research og sånt med et stjernepanel av norske forfattere. PS til Krimfestivalen: dere kunne fått inn noen kvinner her, kanskje?

16:00 – Fredagspils med Tom Egeland og ny, norsk krim, Cappelen Damm Halvbroren
m/ Tore Aurstad og Carina Westberg, Helge Fauskanger, Arne Garvang, Ørjan N. Karlsson, Asle Skredderberget og Gard Sveen. Programleder: Tom Egeland
— Jeg vet ikke hva de skal prate om (bortsett fra ny norsk krim, antar jeg), men når Tom Egeland styrer showet og det lokkes med fredagspils, da føler jeg at det er en garanti for at helgen starter på aller beste måte.

20:00 Mord i teatret, Centralteateret
KRIMINELL RUNDTUR MED SPØKELSER, MORD OG FORFATTERE: m/ Sara Blædel, Thomas Enger, Sophie Hannah, John Harvey, Anne Holt og Helene Tursten. Programleder: Nils Nordberg
— Da jeg var 13-14 år og endelig kjøpte komplett Sherlock Holmes for egne penger (funfact: den lokale bokhandleren på Husnes hadde salg og solgte bøker til kilopris, så jeg betalte 50 spenn for hele samlingen), var det Nils Nordberg som hadde skrevet forordene. Legendarisk norsk krimnestor, intet mindre. Han styrer showet etter det har vært ny runde med Mord i teatret, og dersom man liker teatralsk horror-reality, møter man opp kl 20:00.

…og husk at i morgen er Anne Holt og Thomas Enger gjester når OP-5 inviterer til nerd-o-rama i Teaterkjelleren. Kom med forslag til hva vi skal prate om!