Succession 4, episode 3: overraskende?

Sesong fire skal avslutte hele Succession. Derfor visste vi at det kom til å skje dramatiske ting. Men var vi forberedt på ukens høytflyvende drama? Burde vi forutsett at Logan Roy skulle ta farvel med tiden?. Etter det som virker som timevis med hjertekompresjoner på et fly på vei til Sverige slutten HBOs egen Thanos å puste.

Les også: 10 tanker om sesongstarten på Succession 4

At dette skjedde midt i Connor og Willas bryllup er klassisk. Serien simpelthen elsker store anledninger. Kendall drepte en kid i Tom og Shivs bryllup. Familiens skjære reisverk kollapset i bryllupet i Italia. Det får meg til å løure enda mer på hva i alle dager famili9en skal gjennom når de snart skal til Sunnmøre.

Les også: «It’s like Jaws, if everybody in Jaws worked for Jaws».

Her er fem tanker om episode tre av Succession 4.

1. Egentlig ikke overraskende.
Jeg ble først tatt litt på sengen av at Logan døde. Samtidig føltes det helt riktig, og tidsmessig på sin plass. Serien begynte jo med at Logan var dårlig, slik at diskusjonen om etterfølger – successor – kunne piske i gang hele serien. I sesong tre holdt han også på å dra til de evige investeringsmarkeder da han besøkte Adrien Brody. Logan Roys død var rett og slett varslet. På tide at ha paiet.

2. Fornektelse, fiksing og nedsmelting.
Episodens viktigste innhold var likevel ikke Logans død. Det var barnas reaksjon. Romans fornektelse. Kendalls evige tro på egen triksing og fiksing i pressede situasjoner. Shivs nedsmelting. Det sistnevnte har vi sett i de to første episodene, hvor hun har fått små panikkanfall og åpenbart er i ferd med å miste grepet.

3. Shiv tar hovedrollen.
Slik seiler også Sarah Snook opp som sesongene store stjerne. Hun har alltid vært essensiell for familiens dramaturgi, men nå tar hun virkelig lyskasteren på midten av scenen. Snook spiller henne med så mye nyanser og finfølelse at det er vanskelig å holde oversikt. Spillet med Tom. BLIKKET da hun går forbi Tom etter snakket med pressen. Den fortvilte «praten» med sin døde far Logan. Forsøket på å diskutere med Kendall og Roman på båten. Hun kjemper en emosjonell krig på så mange fronter at hun som menneske må tape blodig eller rykke kraftig tilbake. Shiv blir den viktigste personen å følge resten av denne sesongen.

Les også: Succession kler seg for slagmarken

4. Reagans begravelse.
Som alltid var episoden pakket til randen med minneverdige linjer og dialoger. Min favoritt kom fra Kendall. Den Buddha-elskende sønnen av Logan klarer først ikke å tilgi sin døende far. Noen m minutter senere er han klar for å gi Logan en kjapp og effektiv begravelse. «We’ll get a funeral off the rack. We can do Reagan’s, with tweaks».

5. Beauty in the purity of sadness.
Fant Connor en slags ro i farens død? En av episodens overraskende vakre scener er da han og Willa gifter seg foran tomme seter på tampen av episoden.