Succession kler seg for slagmarken

Tord Krogtoft kan kleskode slik Alan Turing herjet med Enigma. Nå ser han nærmere på Roy-familien i Successions krigsunformer.

Moten i Succession fortjener alltid litt ekstra oppmerksomhet, så jeg spurte Tord Krogtoft (les dette flotte intervjuet med ham) om å skrive noen ord. Her kommer svaret. Asbjørn

Sesongåpningen er klassisk Succession. Det er krig fra første stund. Far Logan feirer fødselsdag i leiligheten på Manhattan, men tre av barna hans glimrer med sitt fravær. Kendall, Roman og Shiv er på østkysten. De planlegger oppstarten av sin nye medieplattform, The Hundred.

De «jobber hjemmefra», og det synes i hvordan de kler seg.

Yngstebror Roman i lys blå linskjorte med korte armer, og en turkis linbukse. Han er kledd for den solfylte vestkysten på en måte bare en fyr oppvokst på Manhattan kunne gjort det, påtvunget og utenfor komfortsonen.

Les også: 10 tanker om premieren på Succession sesong 4

Shiv er tradisjonelt Successions best kledde. Hun har kledd seg for hjemmekontoret: monokromt i brunt, med en T-skjorte under en lang blazer. Buksene, pin-striper (den visuelle definisjonen av Wall Street) med snøring (den visuelle definisjonen av «jobbe hjemmefra») passer i det minste perfekt til Zoom-møtet søskentrioen har med designbyrået som jobber med logoen til den nye mediebedriften de starter.

Kendall? Han er «keeping it Kendall» i sin velkjente startup møter tech-bro i førtiårskrise-look. Caps, steinvaskede jeans, glorete sneakers fra Gucci og en grå semsket bomberjakke fra Tom Ford (til den nette sum av minst 70.000,- med dagens dollarkurs) er seg selv lik. Tenk episoden fra sesong 3 der han feiret bursdagen sin, men skru ned fra 11 til 7. Sånn kler han seg nå. Pseudo-anti-corporate er dårlig norsk og ikke et ord, men det er stilen til Kendall Roy når sesong 4 kjører i gang.

Ser man til Manhattan igjen, hvor far Logan sitter med sine våpendragere og planlegger budkrigen mot tre av sine barn, er alle kledd i blå dresser og hvite skjorter.

Slik representerer de to tilnærmingene til kleskode dagens medielandskap på en god måte. De svikefulle, fritidskledde, business casual-barna på østkysten er det nye medielandskapet med alt-i-en-apper og AI. Logan & Co. ser fortsatt på lineært fjernsyn og seertall, og gjør jobben i dress og drakt.

Den gamle skolen mot den nye skolen. Måtte den beste Roy vinne.

Tord Krogtoft jobber til daglig på Nasjonalmuseet. Tidligere har han vært butikksjef i Platekompaniet og daglig leder for Øya-festivalen. Tord har tidligere kåret historiens best kledde James Bond for oss her på OP-5.