Ted Lasso: Fra USA til Premier League

For sju år siden lagde NBC reklamesnutter om en amerikansk fotballtrener i London. Nå er Ted Lasso blitt årets fineste dramakomedie.

For sju år siden skulle amerikanske NBC satse litt ekstra på engelsk fotball. De laget et knippe spesialskrevne reklamesnutter for å få med seg seerne. I hovedrollen var den fiktive amerikanske fotballtreneren Ted Lasso, som på komisk vis hadde endt opp som trener for en Premier League-klubb.

Han forsto ikke offside. Han skjønte ikke at det var lov å sentre bakover. Han kritiserte spillerne for å bare skli rundt på gresset når de burde kroppstackle, hardt.

Den opprinnelige reklamesnutten:

Reklamene ble en Youtube-sensasjon. Så nå er vi plutselig her med en egen dramaserie om Ted Lasso. Jason Sudeikis spiller fremdeles den amerikanske fotballtreneren. Nå er han utstyrt med bakgrunnshistorie og et høylytt rollegalleri rundt seg.

Trailer for serien: 

Det viser seg at han er hentet til AFC Richmond av en bitter, styrtrik kvinne som vil ødelegge fotballklubben hun fikk i et skilsmisseoppgjør. Hjemme i Kansas har konen sendt Lasso av gårde for å få litt avstand.

Vi skjønner fort at Lassos liv knirker bak det joviale skroget. Det er her serien blir den fineste dramakomedien som har dukket opp i år. Engelskmennene banner og bøtter sider. Amerikaneren Laso hater te. Spillerfruene er kyniske og spradende. Spillerne plager hverandre på mest maskuline vis. Men midt oppi det outrerte klisjeene utvikles en historie om vennskap og menneskelighet.

Dermed byr ikke Ted Lasso bare på årets mest joviale amerikaner – som trengs som avkobling i heseblesende valgkamptid – men også på en oppløftende historie pakket inn i pappavitser, fotballhumor og gleden av å slå Liverpool på bortebane. Ted Lasso strømmes på Apple TV +.