Terror! Kapitalisme! Fundamentalisme! Spennende greier


En idealist som rives mellom islamsk fundamentalisme og amerikansk kapitalisme? Slikt blir det film av! Sjekk spennende trailer for The Reluctant Fundamentalist.

The Reluctant Fundamentalist hadde forhåndspremiere
filmfestivalen i Venezia i fjor, men det er først nå den slippes på kino. Hvert fall i USA. Jeg må innrømme at jeg ikke kjenner til boken filmen er basert på, selv om den var en mye omtalt bok for noen år siden, og nådde 4. plass på New York Times sin bestselgerliste.
…fortsetter under bildet…

Uansett: The Reluctant Fundamentalist virker riktig så spennende. Changez (spilt av Riz Ahmed, rapper og skuespiller som er et vaskekte stjerneskudd fra London etter The Road To Guantanamo og Four Lions) kommer fra Pakistan til Wall Street med ambisjoner om å bli rik og vellykket, men etter 9/11 blir han radikalisert og antiamerikansk. Hvem sin feil er det, hva skjedde egentlig?

I traileren ser vi at Liev Schreiber er god som journalisten som nøster opp Changez sin historie og Kiefer Sutherland bruker sin tilmålte tid til å bli en slags ny Gordon Gekko. Kate Hudson er på sin side med som den sarte kjærlighetsinteressen til Changez, men det er Riz Ahmed i hovedrollens om stjeler showet. Jeg liker også vekslingen mellom Pakistan og New York, Wall Street vs bazaaren osv, og alt i alt er det riktig så lovende. Eller hva synes dere?