The Affair sesong 2 – førsteinntrykk

(NB SPOILER) Noah og Alison er tilbake på HBO Nordic. Det vil si, foreløpig handler det mest om Noah og Helen. Vi gir en kjapp rapport fra sesongstarten av The Affair.

Ok, rett på sak: I slutten av første sesong av utroskapsthrilleren The Affair ble Noah arrestert foran øynene på Alison. Men først etter han hadde skrevet boken sin og fått megasuksess som anerkjent forfatter.

Les også: Ny serie! 5 tanker om The Affair

I sesongstarten får vi først Noahs historie, så seriemakerne følger  oppsettet fra første sesong med å presentere samme historie sett fra forskjellige ståsteder.

Mesteparten av episoden foregår i tiden rett etter han har gått fra konen Helen, altså før suksessen og arrestasjonen som utgjorde cliffhangeren i sesongavslutningen. Noah går i meglingsmøte med konen for å få fikset skilsmissen, Noah krangler med eks-svigermor, Noah sutrer til agenten sin osv osv. Vi ser såvidt Alison hjemme i huset hans i Cold Springs (upstate New York, langs elven), men stort sett styrer han på med å organisere sitt nye liv borte fra Helen. Organisere flyttelass og sånt.

https://youtu.be/mxC0wZIhZak

I neste halvdel får vi Helens historie. Hun ligger med en døll, rik fyr som var kompis med henne og Noah på college, røyker weed, går i de samme meglingsmøtene, og har det generelt ganske forknytt og kjipt.

Oppsummert er Helen bitter, og Noah er drittsekken han alltid har vært. Helt på slutten av episoden spoles det frem til etter arrestasjonen, og det kommer frem at Noah har en baby (sannsynligvis med Alison. Dette blir nok tema i sesongen, med tanke på Alisons tragiske opplevelse i første sesong) og til slutt kommer Helen med en rå advokat for å hjelpe i fengsel. Episode slutt.

Grepet med upålitelige fortellere var noen av det som gjorde at The Affair skilte seg ut med sin første sesong, og det gjentas med suksess her. Som seer sitter man mer på kanten av sofaen da, og lurer på hvem som forteller sannhet og hvem som lyver. Spesielt meglingsmøtet mellom helen og Noah er fiffig løst: legg merke til hvordan de i hans versjon sitter på hver sin side av megleren, mens Helen forteller det som at megleren og Noah sitter ved siden av hverandre mot henne. Fiffig.

Det var dog litt overraskende at serien går så tett på Helen, men jeg har en mistanke om at det bare er en avledningsmanøver før Alison kommer på banen for alvor. Eller kanskje The Affair skal være et mer tradisjonelt skilsmissedrama i sin andre sesong? Neppe.

Ble jeg revet med av sesongåpningen? Nja, ikke fullstendig. Noah irriterer meg fremdeles voldsomt, så det er tilfredsstillende at Helen også påpeker hvilken egoist han er. Ikke engang da han fikk en ørefik av sin egen sønn var det spesielt synd på ham. Krimgåten trenger å komme lenger frem i bildet, og jeg har forhåpninger til at advokaten (spilt av ingen ringere enn Toby Ziegler!) kan dra oss inn i noen harde rettssekvenser i de neste episodene.

Så du første episode? Hva tycks? Kommentarfeltet er åpent.