The Assault on America: Hvem stormet egentlig den amerikanske kongressen?

6. januar er det et år siden den amerikanske kongressen ble stormet. En ny podcast forteller historien om angrepet og etterdønningene.

6. januar er det 365 dager siden den amerikanske kongressen ble stormet. Høyremilitser. QAnon-nettkrigere. Iced Earth-sjefen. Sinte husmødre. En fyr utkledd som bison-sjaman. Alle tok seg inn i det som skulle vært en av Washingtons best bevoktede bygninger.

Podkasten The Assault on America forteller historien om hva som skjedde. Eks-rapperen og høyreinfluenseren Baked Alaska får én episode. En annen vies til FB-gruppen Stop The Steal. Den bevæpnede militsen Oath Keepers dekkes. Politiets heltemodige innsats får plass, det gjør også de ekstremhøyrevridde politifolkene som messet frem opprøret.

Mine favorittepisoder? Som metalfan har jeg fulgt Iced Earth i noen år. Jeg ar faktisk intervjuet bandsjef Jon Schaffer om 9/11, deep state og andre ting han har vært veldig opptatt av. Han var inne i kongressen sammen med sine venner i Oath Keepers, så jeg synes presentasjonen av dem var interessant. I tillegg er det umulig å ikke riste bekymret på hodet av fortellingen om rapperen Baked Alaskas vei fra L. A.s klikkorienterte Buzzfeed-miljø og rapstudios til kongresstormer.

The Assault on America er underholdende og lærerik. Mye fordi den er godt fortalt. Mest av alt er den likevel skremmende. Gjennom intervjuene, bakgrunnen og handlingsreferatene blir det mer tydelig enn noensinne hvor villet angrepet var. Kreftene som var i sving for å spre vold, uro, kaos og antidemokrati vant i noen timer. Det komplekse saksbildet formidles på forbilledlig vis av The Assault on America.

Humoren er ikke alltid like treffende, men ikke mer til stede enn at man kan leve med det. Gode kilder har de også. Anbefales.

The Assault on America kan høres på Spotify, Apple, Pocketcasts eller andre steder der du nyter din daglige pod.