The Boys: verdens ondeste superhelter må stoppes

Dette er Homelander. Han er kommet for å drepe oss alle. Det føles hvert fall slik i Amazons strålende serie The Boys.
I en film- og serieverden hvor man knapt kan trykke på play eller kjøpe seg en kinobillett uten å treffe en supe rhelt, er man unnskyldt om man har hoppet over The Boys. Dette er likevel en serie av de helt spesielle. Ikke bare tuller den tilfredsstillende med pompøse superheltfilmer, den gir også et ubehagelig bilde av en verden hvor narrativet styres av statistikk, fake news, gigantiske selskaper og folk som ikke en gang selv tror at de gjør det beste for noen andre enn seg selv og sine.

https://youtu.be/06rueu_fh30

Omtrent slik foregår det: Den unge, jordnære Hughie bruker dagene på elektronikksjappen han jobber i, og kveldene sammen med kjæresten. Helt til kjæresten hans én dag blir meid ned og drept av superhelten A-Train, totalt overgiret på oppdrag. Det viser seg at verdens superhelter er fullstendig ute av kontroll, og noen ordentlig drittsekker. De selger egetprodusert narko, velter seg i hemmelige sexklubber (strekkemannen er en vinner utover nettene) og tar oppdrag for private, mens fasaden holdes intakt via firmaet Vought.

Gjennom en mektig markedsavdeling fores sosiale medier med heltesnutter, og en egen krimavdeling sender dem ut på noen nøye researchede redningsoppdrag i ny og ne. Alltid uten spesielt mye fare involvert, men gjerne spisset for å makse synlighet i SoMe. For eksempel må de ofte ut to og to, for det gir ekstra bra uttelling på Insta.

Firmaets store mål er å få en privat milliardkontrakt med det amerikanske militæret, slik at superheltene kan rendyrke sitt patriotiske image. Alt ledes an av onde Homelander, en psykopat med en kappe av det amerikanske flagget.

Når Vought forsøker å kjøpe Hughies stillhet for en klekkelig sum dollar, sier han nei, og etter en rask radikaliseringsprosess er han blitt en av The Boys. Sammen med eks-CIA-agenten Butcher, superheltdødaren Frenchie og romantikeren Mother’s Milk setter han i gang et korstog for å vippe superheltene – anført av Justice League-inspirerte The Seven – av tronen.

The Boys er veldig moro og ofte i overkant voldelig, og med en herlig cast av skuespillere som ville gått rett på video i 1987. Dét bidrar til å gi serien en flott miks av gritty superheltvibb og cheesy ond-vs-god stil som kler serien. Og så får du se Homelander bli ammet, om du lurte.

The Boys er tilgjengelig på Amazon Prime nå.

TheBoys_June28_Ep102_D10_JT_0348-Pano.dng